Witte Stok 2020 / 3

Downloads

GERICHTE HULP MAAKT HET VERSCHIL

Wat een jaar is het tot nog toe geweest. Het is even moeilijk in de toekomst kijken, dus laten we onze blik op vandaag richten.

De Brailleliga bleef ondanks de gezondheidscrisis niet bij de pakken neerzitten. Ze bleef toegankelijk voor haar leden, en dankzij strikte veiligheids-en hygiënemaatregelen zijn de activiteiten ter plaatse kunnen hernemen na de lockdown. We zetten ons nog steeds voor de volle 100% in voor blinde en slechtziende personen, met respect voor de coronamaatregelen.

In dit nummer willen we even stilstaan bij technische hulpmiddelen. En dan hebben we het niet over gadgets. Integendeel, voor blinde en slechtziende personen kunnen ze net de sleutel zijn om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. Van dagelijkse taken zoals lezen, rekenen, je bankrekening beheren… tot kunnen communiceren met je geliefden. Tijdens de quarantaine is het belang van deze hulpmiddelen nog maar eens duidelijk geworden.

Dankzij jullie steun geeft de Brailleliga gericht advies over het juiste hulpmiddel om het leven van onze leden te verbeteren, en kunnen we hen ook de nodige opleidingen aanbieden. Dankzij jullie maken we het verschil.

Veel leesplezier. 

Terug naar boven