Aangepaste Spelotheek

Of het nu spelletjes zijn om ons brein te testen of spelletjes puur voor het plezier, spelen moet ook zijn plaats krijgen in het dagelijkse leven van blinde of slechtziende personen.

Omdat fabrikanten niet altijd denken aan de toegankelijkheid van hun producten, past de Brailleliga de spellen aan met brailleschrift, met tastbare merktekens en met een grote dosis creativiteit!

Meer dan 700 aangepaste spellen zijn vandaag gratis beschikbaar in de Spelotheek.

Voor wie?

De spelletjes zijn geschikt voor volwassenen en kinderen, met of zonder visuele handicap. Spelletjes spelen brengt vrienden en familie samen.

Spellen ontlenen is voorbehouden aan blinde of slechtziende personen, hun omgeving en aan professionals en hulpverleners binnen de sector van de visuele handicap.

“Dankzij de aangepaste gezelschapsspelletjes beleef ik samen met mijn vrouw en kinderen fantastische momenten. Samen plezier maken is cruciaal om een goede band te ontwikkelen en biedt ons de kans nieuwe dingen te leren. Dankzij het ruime aanbod aangepaste spellen van de Spelotheek ontdek ik er telkens weer nieuwe.” Jean

Hoe ontlenen?

De persoon die een spel wenst te ontlenen moet ofwel ter plaatse komen om het spel uit te testen en mee te nemen, ofwel telefonisch of via e-mail contact opnemen om het spel per post te laten opsturen (enkel in België).

De voorwaarden tot de Spelotheek zijn de volgende:

  • Voorleggen van een medisch attest dat door een oogarts werd ingevuld.
  • Het ontlenen van spellen is volkomen gratis.
  • Men mag maximaal drie spellen per keer ontlenen.
  • De duur van de ontlening is één maand, maar dit is verlengbaar.

Hoe een spel uitkiezen?

Om je te helpen bij jouw keuze, bestaan er verschillende oplossingen:

  • Contacteer de Spelotheek per telefoon of per e-mail en er zullen je enkele spelletjes worden voorgesteld die aansluiten bij jouw interesses.
  • Raadpleeg de catalogus.

De Spelotheek werd opgericht op initiatief van Mijnheer Jean-Paul Herbecq, erevoorzitter van de Brailleliga, die dit project met overtuiging heeft gesteund en zonder wie het uitlenen van aangepaste spelletjes ongetwijfeld nooit had bestaan.

Project gerealiseerd met de steun van de Franse Gemeenschapscommissie.

Sponsors

Downloads

Afbeeldingen

Of het nu spelletjes zijn om ons brein te testen of spelletjes puur voor het plezier, spelen moet ook zijn plaats krijgen in het dagelijkse leven van blinde of slechtziende personen.

Dit vind je misschien ook interessant…

Terug naar boven