BrailleMuseum

Bezoek het BrailleMuseum en kom alles te weten over Louis Braille en zijn geniale uitvinding. Je komt te weten wie Louis Braille was en hoe hij het brailleschrift creëerde. Je ontdekt ook hoe blinde en slechtziende personen braille gebruiken in het dagelijks leven.

In het museum vind je ook de BELvue-ruimte. Daar ontdek je, op de tast, de geschiedenis van België! Deze chronologische rondleiding bestaat uit een tiental interactieve modules, speciaal ontworpen voor blinde en slechtziende bezoekers.

Combineer je bezoek aan het museum met een algemene informatiesessie om de wereld van de visuele handicap beter te begrijpen. Je leert wat een visuele handicap inhoudt, maar vooral wat de impact is op iemands dagelijks leven.

Wil je je volledig onderdompelen tijdens je bezoek? Maak dan gebruik van ons mobiliteitsparcours. Je wordt geblinddoekt om je zo volledig mogelijk in te leven en je leert enkele begeleidingstechnieken.

Om ervoor te zorgen dat het bezoek voor iedereen aangenaam is, beperken we groepen tot 20 deelnemers. Heb je een grotere groep? Neem contact met ons op en we bekijken de mogelijkheden.

Maak gebruik van ons mobiliteitsparcours. Je wordt geblinddoekt om je zo volledig mogelijk in te leven en je leert enkele begeleidingstechnieken.

Dit vind je misschien ook interessant…

Terug naar boven