Doe een gift

De Brailleliga biedt hulp aan meer dan 16.000 blinde en slechtziende personen, en dat is in de eerste plaats te danken aan de vrijgevigheid van het publiek, zowel particulieren als organisaties (bedrijven, stichtingen, non-profitorganisaties, enz.).

Jouw steun is de drijvende kracht achter onze projecten en draagt bij aan de inclusie van personen met een visuele handicap in de samenleving, in elke levensfase.

Wil je de Brailleliga steunen en zo de zelfstandigheid en inclusie van blinde en slechtziende personen een boost geven? Dan zijn er meerdere mogelijkheden!

Doe een gift

“Ik schenk aan de Brailleliga. Iemand uit mijn familie is al slechtziend sinds zijn tienerjaren. Ik weet in welke mate een visuele handicap een obstakel vormt voor zelfstandigheid. Ik heb gezien hoe de Brailleliga hem door de jaren heen heeft geholpen. Het is een geweldige vzw!  Door de Brailleliga te steunen, hoop ik andere blinde en slechtziende personen te kunnen helpen zelfstandig door het leven te gaan”. Anne-Sophie (56)

Elke gift van 40 euro of meer is fiscaal aftrekbaar. Aangezien de Brailleliga fiscaal erkend is, ontvang je een fiscaal attest in het eerste kwartaal van het jaar volgend op je gift. In overeenstemming met de huidige wetgeving geniet je een belastingvermindering van 45 %. Zo kost een gift van € 80 je bijvoorbeeld slechts € 44.

Ik doe een online gift

Een gift doen kan op onderstaand IBAN rekeningnummer, met als vermelding ‘Gift’:

IBAN: BE11 0000 0000 4848
BIC: GEBABEBB

Van harte BEDANKT voor je steun.

Met een gift steun je onze werking ten voordele van blinde en slechtziende kinderen.

Doorlopende betalingsopdracht

Door op geregelde tijdstippen een bedrag over te maken, kunnen wij onze acties en hun financiering beter plannen. Wanneer je kiest voor een doorlopende betalingsopdracht, kan je te allen tijde het bedrag en de frequentie van betaling aanpassen, of de opdracht beëindigen. Aan het einde van elk kalenderjaar ontvang je een fiscaal attest voor het bedrag van je giften uit het voorgaande jaar.

Bij een doorlopende betalingsopdracht geef je jouw bank de opdracht om maandelijks een door jou vastgelegd bedrag over te schrijven ten voordele van de Brailleliga. Je hebt hier dezelfde voordelen als bij een SEPA Europees domiciliëringsmandaat. Je vermijdt ook overschrijvingskosten. Een doorlopende betalingsopdracht aanmaken doe je zo:

  • Via het online betalingssysteem van jouw bank doe je een gift op volgend rekeningnummer, met als vermelding "Gift”:
    IBAN: BE11 0000 0000 4848
    BIC:  GEBABEBB
  • Door het doorlopende opdrachtformulier te downloaden en het ingevulde formulier aan jouw bank te bezorgen.

Downloads

Jouw steun is de drijvende kracht achter onze projecten en draagt bij aan de inclusie van personen met een visuele handicap.

Een gift bij speciale gebeurtenissen

Een originele manier om de Brailleliga te steunen is door vrienden, familie of collega's aan te sporen een gift over te maken ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis: een trouw, een verjaardag, een pensioen of een laatste hommage aan een overleden dierbare.

Zet je naasten ertoe aan ons te steunen via een online gift en dit in enkele klikken, of via een gift op volgend IBAN-rekeningnummer met vermelding "Gift voor de gebeurtenis: [Naam van uw keuze]":

IBAN: BE11 0000 0000 4848
BIC: GEBABEBB

De Brailleliga zal elke persoon bedanken en, indien er recht op is, hen een fiscaal attest toesturen.

Liefdadigheidsevenement

Wil je een sporttoernooi, een marktje of een cultureel evenement organiseren en tegelijkertijd een goed doel steunen? Door het ingezamelde geld aan de Brailleliga te schenken, kunnen wij ons blijven inzetten voor blinde en slechtziende personen. Aarzel niet om ons op de hoogte te brengen van je actie. Zo kunnen we de informatie over het evenement delen op onze sociale mediakanalen.

Wat doen wij met jouw steun?

In 2023 begeleidde de Brailleliga 16.315 personen met een visuele handicap naar meer zelfstandigheid dankzij de gratis dienstverlening van de maatschappelijk assistenten, ergotherapeuten, lesgevers, jobcoaches…

Zonder de kostbare steun van onze 130 medewerkers, 440 vrijwilligers en de vele personen die de Brailleliga financieel steunen, zou deze dienstverlening niet mogelijk zijn. De financiering van de Brailleliga bestaat voor 78 % uit giften en legaten.

grafiek herkomst financiering en verdeling van budget

“Ik ben Bau, 26 jaar en sinds mijn geboorte ben ik ernstig slechtziend. Maar dat heeft mij niet ontmoedigd. Met de hulp van mijn ouders en de  begeleiding van de Brailleliga heb ik geleerd om me zelfstandig uit de slag te trekken!

Als kind nam ik deel aan verschillende zelfstandigheidskampen: daar leerde ik spelenderwijs de dagelijkse handelingen. Maar zo kwam ik vooral ook in contact met andere kinderen die dezelfde moeilijkheden hadden als ik. Vanaf de lagere school kreeg ik ook dactylo, zodat ik technologische hulpmiddelen kon gebruiken en mijn verdere schoolcarrière zo normaal mogelijk kon voortzetten.

Toen het tijd was om alleen te gaan wonen, toch een belangrijke stap in mijn leven, was de Brailleliga er opnieuw om me te helpen. Hun ergotherapeuten plaatsten merktekens in reliëf op mijn huishoudtoestellen. Ze leerden me hoe ik mijn administratie moest doen, het huishouden...

Maar ik wilde me natuurlijk ook veilig kunnen verplaatsen in de stad. Tijdens de mobiliteitslessen van de Brailleliga leerde ik de witte stok op de juiste manier te gebruiken. Dankzij al die hulp ben ik nu voldoende gewapend om zelfstandig door het leven te gaan.”

Dankzij jou en alle schenkers wordt Bau net als meer dan 16.000 blinde en slechtziende personen gratis begeleid naar meer zelfstandigheid.

Van harte BEDANKT voor je vrijgevigheid.

Bau Pieters, een van onze leden deelt haar verhaal

Dit vind je misschien ook interessant…

Terug naar boven