2018: De Brailleliga biedt elke dag gratis hulp aan blinde en slechtziende personen om een sociaal leven te behouden

Van 12 tot 25 maart 2018 organiseerde de Brailleliga in heel België haar jaarlijkse campagne. Het thema van de Week van de Brailleliga luidde: “De Brailleliga biedt elke dag gratis hulp aan blinde en slechtziende personen om een sociaal leven te behouden.” Hiermee werd het grote publiek gesensibiliseerd en geïnformeerd over de inspanningen die de vereniging doet om mensen met een visuele handicap te helpen een sociaal leven te behouden. 

De campagne omvatte een tv-spot, radiospots, advertenties in kranten, affiches in metrostations maar werd ook via sociale media gevoerd. Er stonden ook verschillende culinaire workshops op het programma.

Op de campagneaffiche is Matthias afgebeeld, een blinde dertiger. Hij toont een mooi gedresseerd bord. Achter hem zitten zijn vrienden aan tafel. Op de affiche staat geschreven:

Tv- spot 'Mijn maat Matthias is blind. Verbaast je dat?'

De tv-spot toont drie vrienden van Matthias, een blinde dertiger. Hij heeft hen uitgenodigd voor een diner bij hem thuis. Matthias kookt als een echte chef-kok. Dankzij enkele aanpassingen en dankzij technieken die de Brailleliga hem heeft aangeleerd, kan hij ondanks zijn visuele handicap lekkere gerechten blijven bereiden. Voor zijn eigen plezier en voor dat van zijn vrienden.

Sensibiliseringsacties

Er werden culinaire workshops georganiseerd in onze hoofdzetel en in onze regiohuizen in Jambes, Gent, Charleroi en Hasselt. Personen met een visuele handicap hebben er samen met bekende personen, die in inleefsituaties worden geplaatst, een driegangenmenu bereid. 

Tom Audenaert kookt samen met blinde en slechtziende personen

Brochure

Bij deze campagne hoorde ook een brochure. Het gaf een bondige beschrijving van de gratis activiteiten die de Brailleliga organiseert voor blinde en slechtziende personen. Deze activiteiten maken het mogelijk elkaar te ontmoeten en helpen het isolement te doorbreken. Het bevatte volgende onderwerpen:

 • Welke moeilijkheden ondervinden ze?
 • Bestaan er oplossingen?
 • Wat doet de Brailleliga?
  • Dagelijks leven;
  • Zelfbeeld;
  • Samenleven;
  • Sociale media;
  • Sociale activiteiten voor de allerjongsten.

Downloads

Dit vind je misschien ook interessant…

Terug naar boven