BrailleTech
De BrailleTech of Technologieweek ging in 2000 van start en is uitgegroeid tot een onmisbaar trefpunt voor personen met een visuele handicap.
Smartphones, tablets en software zijn steeds vaker gericht op inclusie en toegankelijkheid, maar de mogelijkheden zijn niet altijd bekend of ze zijn moeilijk toe te passen voor blinde of slechtziende personen. De Brailleliga geeft informatie en advies over het kiezen van de meest aangepaste hulpmiddelen in functie van de visuele handicap. Adviseurs voor technische hulpmiddelen geven opleidingen om deze specifieke aanpassingen te gebruiken met behulp van de toegankelijkheidsparameters (zoom, vergroting, spraak, contrast, dicteerfunctie, etc.).
Smartphone, tablet en andere nieuwe technologieën hebben een vaste plaats veroverd in onze huiskamer, en dankzij de ingebouwde toegankelijkheidsopties ook bij blinde en slechtziende personen. Enkele voordelen:
Omdat ‘de stap zetten’ naar nieuwe technologie niet altijd vanzelfsprekend is, kunnen personen met een visuele handicap terecht bij de Brailleliga om te leren werken met smartphone en tablet.
De BrailleTech of Technologieweek ging in 2000 van start en is uitgegroeid tot een onmisbaar trefpunt voor personen met een visuele handicap.
Om het leven van blinde en slechtziende personen aangenamer te maken en hen te helpen om zoveel mogelijk zelfstandig te blijven of opnieuw te worden, bestaan er veel verschillende soorten technische hulpmiddelen, aangepast aan blindheid en slechtziendheid.
De Brailleliga staat ter beschikking om informatie te verstrekken over de verschillende modellen.
Vandaag zijn nieuwe technologieën onmisbaar. Ze zijn essentieel om mails te checken, te surfen op het internet, online te winkelen, je boekhouding te doen of gewoon om te werken of je open te stellen voor de wereld.