Campagne 2022

Een andere kijk op werk: Op weg naar inclusie van blinde en slechtziende personen

Bedrijven hebben vandaag vaak moeite om competente en betrokken kandidaten aan te trekken. Waarom zou je het arbeidspotentieel van blinde en slechtziende personen links laten liggen?

Door het werk op een inclusieve manier te organiseren, kunnen personen met een visuele handicap een meerwaarde zijn voor je bedrijf. En je bedrijf een echte meerwaarde voor hun zelfstandigheid.

Er bestaan verschillende oplossingen om een blinde of slechtziende persoon in dienst te nemen en aan het werk te houden. De Brailleliga heeft alle informatie en advies verzameld in de brochure “Een andere kijk op werk: Op weg naar inclusie van blinde en slechtziende personen.”.

Deze gratis, praktische en actuele gids helpt je om werknemers met een visuele handicap in je bedrijf te verwelkomen.

brochure “Een andere kijk op werk: Op weg naar inclusie van blinde en slechtziende personen.”

Neem talent in dienst dat het verschil kan maken!

Het is niet zo moeilijk om een blinde of slechtziende medewerker in dienst te nemen en zo het verschil te maken in je bedrijf. Dat bewijst het verhaal van Evelyn. Ze neemt elke dag de trein naar haar werk bij FOD Mobiliteit. Dankzij de aangepaste werkplek, de inrichting van de lokalen en haar collega's, werkt Evy zonder problemen en leidt zij een normaal leven. 

Ter gelegenheid van de Europese Week voor de Tewerkstelling van Personen met een Handicap, we hopen dat andere werkgevers geïnspireerd raken en inclusief durven te zijn!

Terug naar boven