2021 : De Brailleliga begeleidt blinde en slechtziende personen naar dagelijkse overwinningen.

Wat zijn de struikelblokken voor volledige inclusie? Waar loopt de toegankelijke mobiliteit stroef? Wat zijn de obstakels op het parcours naar tewerkstelling? Kortom: wat zijn de grote en kleine dagelijkse overwinningen van personen met een visuele handicap. Daar draait het om bij de ‘Week van de Brailleliga 2021’.

Wat voor een ziende persoon dagelijkse routine is, blijkt vaak een enorm obstakel voor iemand met een visuele handicap. Denk maar aan mobiliteit, werk, communicatie, sociaal leven, inclusieve vrijetijdsactiviteiten, huishoudelijke taken… Wie blind of slechtziend is, heeft het niet altijd gemakkelijk om zelfstandig te leren leven. Daarom biedt de Brailleliga haar leden, jong en oud, gratis hulp en ondersteuning op vlak van sociale begeleiding , aanleren van technieken die de zelfstandigheid bevorderen, tewerkstelling, nieuwe technologieën en vrijetijdsactiviteiten.

Tijdens het voorbije atypische jaar waren er dagelijkse overwinningen in overvloed! De vele getuigenissen zijn het bewijs van de extra struikelblokken die op het pad van personen met een visuele handicap kwamen tijdens de COVID-19-crisis en de inspanningen die er geleverd zijn om ze te overwinnen.

De Brailleliga begeleidt gratis blinde en slechtziende personen naar dagelijkse overwinningen. Ze biedt begeleiding op maat tijdens alle belangrijke momenten van het leven met als doel de zelfstandigheid, integratie, inclusie en persoonlijke ontwikkeling van deze personen te bevorderen.

TV-spot

Radiospot

Getuigenissen

Dit vind je misschien ook interessant…

Terug naar boven