Witte Stok 2023 / 2

Downloads

EEN HART VOOR DE JEUGD

Iedere ouder wenst het beste voor zijn of haar kind. Je wil dat ze vrij kunnen opgroeien, plezier maken, zelfstandig worden, relaties aangaan, hun talenten ontplooien, kansen krijgen en grijpen… maar bovenal wil je dat ze kunnen zijn wie ze zijn.

Een visuele handicap hoeft die wensen niet in de weg te staan. Maar waarin slechtziende of blinde kinderen en jongeren verschillen van ziende leeftijdsgenoten is dat ze net in die periode waarin ze nog volop tot ontwikkeling moeten komen te maken krijgen met de handicap. Dan is het geen cadeau dat niet alles zomaar nog toegankelijk is, dat er zich nieuwe noden en uitdagingen vormen, en dat je mentale veerkracht telkens weer zwaar op de proef wordt gesteld.

Daarom is het onze plicht, als ouder, als Brailleliga, als maatschappij, om hen zo goed mogelijk te helpen om de obstakels op hun pad te overwinnen. Om hen toegankelijke activiteiten en ervaringen te bieden. Om hen het gevoel te geven dat ze meetellen en dezelfde kansen verdienen als iedereen.

Hoe onze therapeuten dat klaarspelen ontdek je in deze editie. En wees maar zeker: zij stoppen hart en ziel in onze activiteiten en ondersteuning voor kinderen en jongeren! 

Terug naar boven