Witte Stok 2023 / 1

Downloads

DE WEG IS LANG, MAAR WE GAAN VOORUIT!

“Oei, gestruikeld over die vuilzakken. Verdorie, tegen een verkeersbord aangebotst. Oh nee, dit drukke kruispunt heeft geen rateltikkers. Ja lap, ze hebben de weg hier opengebroken. Welk nummer heeft die bus… iemand? Verdorie, ik heb mij vergist van straat, waar ben ik nu? “Spoorverandering… de trein komt aan op spoor 7 in plaats van…” HELP?!” Gaan en staan waar je wilt, brengt vaak stress en frustratie met zich mee voor blinde en slechtziende personen. Sommigen verkiezen dan liever de rust van het eigen huis, blijven binnen en verliezen zo kostbare sociale contacten. Een realiteit waar de Brailleliga zich niet zomaar bij neerlegt.

Enerzijds proberen we onze leden mobiliteitstechnieken aan te leren om zich zelfstandig en zelfverzekerd te leren verplaatsen. Zo hoeft de wereld niet te stoppen aan hun voordeur. Anderzijds doen we die wereld inzien hoe we het personen met een visuele handicap makkelijker kunnen en moeten maken. Toegankelijkheid is een must! In 2013 organiseerde de Brailleliga een grootschalige mobiliteitsenquête bij haar leden.

In 2023 wilden we graag de evoluties meten en de balans opmaken. Ontdek de resultaten van onze nieuwe enquête en sensibiliseringscampagne over mobiliteit in dit nummer van Witte Stok! 

Terug naar boven