Witte Stok 2022 / 4

Downloads

WERK VOOR DE BOEG!

Blinde en slechtziende personen die een job hebben, hun professionele ambities waarmaken, zichzelf kunnen ontplooien in een functie die hen voldoening geeft, deel uitmaken van een leuk team… het is een dagelijkse realiteit die we bij de Brailleliga goed kennen.

Maar tegelijk is het een succes dat we helaas niet kunnen veralgemenen. Hoe hard een persoon met een visuele handicap ook gemotiveerd is, hoe goed die zich ook voorbereidt voor een vacature… vaak valt de keuze toch gewoon op iemand anders. Een kandidaat zonder handicap. Frustrerend en soms zelfs pijnlijk voor de kandidaten die afvallen. Zij blijven achter met het idee dat hun handicap belangrijker is dan hun talent of vaardigheden.

Daarom kruipen we bij de Brailleliga op de barricades voor blind en slechtziend talent en begeleiden we hen richting de arbeidsmarkt. We doen er alles aan om de samenleving en werkgevers te informeren, te sensibiliseren en te ondersteunen.

Er is dus nog een pak werk voor de boeg. Bekijk en deel daarom onze campagne over werk met jouw netwerk, en word samen met ons een ambassadeur van blinde en slechtziende medewerkers! 

Terug naar boven