Witte Stok 2022 / 2

Downloads

Je bent jong en je wilt wat

Als kind en tiener staat het leven in het teken van ontdekken, plezier maken met leeftijdsgenoten, proeven van geweldige ervaringen, vrij en onbezorgd de wereld verkennen, kortom: een mooie, zorgeloze tijd beleven. Als je je daarin herkent, mag je ervan uitgaan dat je een gelukkige jeugd hebt gekend.

De realiteit voor blinde en slechtziende kinderen en jongeren is helaas vaak gecompliceerder. Zij kunnen nu eenmaal niet altijd dezelfde leuke dingen doen als hun vriendenkring, worden soms (al dan niet bewust) uitgesloten op de speelplaats, en staan voor grote uitdagingen om een zelfstandig leven te kunnen leiden.

Dat wil uiteraard allerminst zeggen dat zij geen mooie jeugdjaren kunnen beleven. Alleen moet aan enkele belangrijke voorwaarden worden voldaan om personen met een visuele handicap dezelfde mogelijkheden te bieden: inclusie, mogen zijn wie je echt bent en een sterk netwerk om op te steunen.

Bij de Brailleliga staan we klaar voor onze jonge leden. In dit nummer gaan we dieper in op onze activiteiten om kinderen en jongeren te ondersteunen. Want iedereen verdient een kans op een fantastische kinder- en tienertijd.

Leve de jeugd!

Terug naar boven