Witte Stok 2021 / 3

Downloads

WELKOM OP DE TECHNOLOGIEWEEK!

We kunnen er niet om heen: aangepaste hulpmiddelen maken het leven van blinde en slechtziende personen makkelijker. Naar school gaan, werken, deelnemen aan culturele activiteiten... wordt voor personen met een visuele handicap stukken eenvoudiger dankzij spraaksyntheseprogramma’s, aangepaste gsm’s, beeldschermloepen, brailleleesregels, vergrotingssoftware of een toegankelijke smartphone-app. Maar eerst moeten ze natuurlijk weten welke hulpmiddelen er bestaan.

In dit nummer geven we je een voorsmaakje van onze Technologieweek. Na een geslaagde test vorig jaar, hanteren we opnieuw een hybride concept: een BrailleTech ‘live’ in Brussel en een digitale BrailleTech met video’s, podcasts en interactieve onlinesessies. Zo zijn we niet alleen mee met het digitale tijdperk, maar bereiken we ook een groter publiek. Sommige leden ondervinden nu eenmaal minder drempels via de digitale weg, anderen houden dan weer van het fysieke contact met de producten van onze Belgische verdelers van aangepast materiaal.

Of je nu digitaal of ‘live’ aanwezig bent: de Technologieweek is de unieke kans om te ontdekken, te vergelijken en onafhankelijk advies in te winnen bij de therapeuten van de Brailleliga.

Van harte welkom!

Terug naar boven