Witte Stok 2021 / 2

Downloads

NAAR BUITEN!

In dit nummer gaan we naar buiten! Hoe geraak ik vlot op pad ondanks mijn visuele handicap? Waarom is het belangrijk om meer in de buitenlucht te komen en te bewegen? Welke hulpmiddelen kan ik gebruiken? Wat valt er allemaal te beleven buiten mijn vier muren? Op die vragen en meer proberen we een antwoord te bieden en we leggen uit hoe de Brailleliga personen met een visuele handicap specifiek kan ondersteunen en helpen om op stap te gaan. Niet onbelangrijk, wetende dat de openlucht cruciaal is voor het buitenplan van de regering en bijhorende versoepelingen van de coronamaatregelen.

Niet alleen ons fysiek welzijn vaart er wel bij. Door ons buiten onze eigen woning te begeven, kunnen we nieuwe dingen ontdekken en vooral ook onze mentale kracht versterken en nieuwe energie opdoen na een lange periode van toegenomen stress en blijvende waakzaamheid door corona. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je iets doet waar je jezelf goed bij voelt. Ga stap per stap, op je eigen tempo.

Maar laat je dus hier gerust inspireren om erop uit te trekken. Het is tijd om de lockdowns en het isolement te vergeten, elkaar opnieuw (veilig) te ontmoeten, sociale contacten herop te bouwen, te bewegen, te spelen… te leven!

Terug naar boven