Witte Stok 2020 / 4

Downloads

SANTÉ! SCHOL! GEZONDHEID!

Als het afgelopen jaar ons iets heeft geleerd, is het dat alles begint bij een goede gezondheid. Vandaar, uit naam van de hele Brailleliga: “Santé!”. Onze beste wensen voor 2021.

Het is moeilijk vooruitlopen op de kalender van de activiteiten voor onze 100 jaar die werden uitgesteld omwille van de gezondheidscrisis. We hopen jullie binnenkort meer te vertellen.

In het dossier richten we ons op senioren met een visuele handicap. Een steeds groeiende groep in onze samenleving, en de voornaamste doelgroep van de Brailleliga. Vaak zijn de scenario’s gelijkaardig: pensioen, inactiviteit, isolement (overlijden van partner, afstand, volle agenda’s van (klein)kinderen), ziekte. Vanuit een kwetsbare positie moeten ze ook het verlies van hun zicht aankunnen, een acceptatieproces doorlopen en hun dagelijks leven aanpassen aan de nieuwe situatie. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat ze niet verkommeren, door hen te helpen bij het (her)winnen van zelfstandigheid: hun omgeving aanpassen, een sociaal leven behouden en de goesting in het leven terugvinden. Dat is de kern van het engagement van de Brailleliga voor blinde en slechtziende personen.

Hartelijk bedankt. Zorg voor jezelf en de anderen. 

Terug naar boven