Witte Stok 2024 / 1

Downloads

SOCIAAL = CRUCIAAL

Of we nu introvert of extravert zijn, welke energie we ook halen uit ontmoetingen met andere mensen… we kunnen niet zonder. Interacties houden ons scherp, betrokken en bewust over onszelf, de leefwereld van anderen en wat er gaande is in de wereld.

In de resultaten van onze enquête kom je te weten dat het sociale leven van blinde en slechtziende personen eigenlijk helemaal niet zo hard verschilt als dat van iedereen. De meesten beschikken over een netwerk, nemen deel aan sociale activiteiten en zijn geconnecteerd via smartphone en digitale media.

Maar terwijl vrijetijdsactiviteiten en sociale ontmoetingen voor ziende mensen perfect toegankelijk zijn, blijven we onvoldoende bewust van de obstakels en drempels op de weg van personen met een visuele handicap naar sociale, culturele en sportieve evenementen. Daarom organiseert de Brailleliga zelf samenkomsten, uitstapjes en vrijetijdsactiviteiten. En of het nu gaat over stoklopen naar je yogales, Whatsappen met je familie of koken voor een etentje… Wij ondersteunen onze cliënten om maximaal zelfstandig deel te kunnen nemen aan het sociale leven. Want dat is cruciaal voor hun zelfvertrouwen, welzijn en inclusie.

Veel leesplezier.

Terug naar boven