Homepage


Uw gratis gids over slechtziendheid

Foto van de gratis gids 'Leven met slechtziendheid, 't is mogelijk'. Er staat een oudere dame op die haar krant leest met behulp van een leesloep.

Deze gids is bestemd voor iedereen die te kampen krijgt met slechtziendheid. Ze bevat essentiële informatie om alledaagse taken gemakkelijker te maken: verzorging, boodschappen doen, administratieve taken, verplaatsingen, …

Bestel de gids gratis

Nieuws

BrailleDay: een ware reis door de tijd

24 April 2018
Een jongen zit achter het stuur van een oldtimer.

Op dinsdag 24 april verzamelden 114 leerlingen van het buitengewoon onderwijs, onder begeleiding van hun leerkrachten, in het Jubelpark voor de jaarlijkse BrailleDay. De dag werd een ware reis door de tijd. Op het programma: een bezoek aan Autoworld en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. 

Matthias kookt als een echte chef-kok. Hij is blind. Verbaast je dat?

12 Maart 2018
Affiche van de campagne

Van 12 tot 25 maart organiseert de Brailleliga in heel België haar jaarlijkse campagne. Het thema van de Week van de Brailleliga luidt: "De Brailleliga biedt elke dag gratis hulp aan blinde en slechtziende personen om een sociaal leven te behouden." Daarmee sluit het rechtstreeks aan bij de campagne van vorig jaar. Die stond toen in het teken van de hulp die de vereniging biedt aan personen met een visuele handicap bij hun dagelijkse activiteiten.

Alle nieuws

Agenda

Uitstap Stadsboerderij.

29 mei
Voor wie? Leden van de Brailleliga uit regio Kortrijk.
Wanneer? Dinsdag 29 mei 2018.

Uitstap Maastricht.

29 mei
Voor wie? Leden van de Brailleliga uit regio Leuven.
Wanneer? Dinsdag 29 mei 2018.
Volledige agenda