Homepage


Kom mee supporteren!

20km2017 300x140

Op 28 mei 2017 wordt het startschot gegeven voor de 20 km door Brussel. Ook de Brailleliga loopt mee! Loop je niet in ons team, maar wil je deze unieke dag toch mee beleven? Kom mee supporteren voor onze lopers, of help als vrijwilliger om alles vlot te doen verlopen!

Meer info

Bestel uw gids over slechtziendheid

Foto van de gratis gids 'Leven met slechtziendheid, 't is mogelijk'. Er staat een oudere dame op die haar krant leest met behulp van een leesloep.

Deze gids is bestemd voor iedereen die te kampen krijgt met slechtziendheid. Ze bevat essentiële informatie om alledaagse taken gemakkelijker te maken: verzorging, boodschappen doen, administratieve taken, verplaatsingen, …

Bestel de gids gratis

Nieuws

11e Editie van de World Braille Essay Contest

18 April 2017
*

Al 11 jaar heeft de “World Braille Essay” wedstrijd tot doel het gebruik van braille in de wereld te promoten. De wedstrijd wordt gefinancierd door Onkyo Corporation en the Braille Mainichi. Elke deelnemer schrijft een tekst van 1000 woorden over deze communicatievorm die dagelijks gebruikt wordt door miljoenen mensen met een visuele handicap. Doe je graag mee en wil je de eerste prijs proberen winnen ter waarde van $ 2000? Volg de tips in dit artikel! 

Prijs Lion-Francout 2017

05 April 2017
Kim Bols, de winnaares van de Prijs Lion-Francout 2014 © Patrick Rahier

Jaarlijks reikt de Stichting Lion-Francout een prijs van 25.000 euro uit aan een blinde persoon die door zijn moed en activiteiten de bezwaren van zijn handicap te boven komt en zich op die manier voor de maatschappij verdienstelijk maakt.

Alle nieuws

Agenda

Volledige agenda