Homepage


Music For Life met de Brailleliga

music for life hommpage 300x140

Kom ook dit jaar in actie voor de Brailleliga tijdens Music For Life! Vorig jaar bedroeg de opbrengst maar liefst €4344,48 voor ons digitaal project. Dit jaar hopen we de kaap van €5000 te overschrijden. Maar dat kan alleen met jouw hulp! 

Kom in actie!

Bestel uw gids over slechtziendheid

Foto van de gratis gids 'Leven met slechtziendheid, 't is mogelijk'. Er staat een oudere dame op die haar krant leest met behulp van een leesloep.

Deze gids is bestemd voor iedereen die te kampen krijgt met slechtziendheid. Ze bevat essentiële informatie om alledaagse taken gemakkelijker te maken: verzorging, boodschappen doen, administratieve taken, verplaatsingen, …

Bestel de gids gratis

Nieuws

Internationale Dag van de Witte Stok

12 Oktober 2016
Een persoon met een visuele handicap wandelt op straat met behulp van een witte stok.

Op zaterdag 15 oktober is het de Internationale Dag van de Witte Stok! In 1970 werd 15 oktober door de World Blind Union (destijds "Internationaal Verbond der Blinden") uitgeroepen tot een dag om het grote publiek te sensibiliseren over dit belangrijke hulpmiddel, dat blinde of slechtziende mensen elke dag gebruiken om zich zelfstandig te verplaatsen.

Help ons met de aankoop van een nieuwe brailleprinter!

07 Oktober 2016
Een boek in braille
De Brailleliga draagt haar naam met trots: al sinds 1920 helpen wij blinde en slechtziende personen aan boeken en informatie in braille. Maar onze huidige brailleprinter is oud en begint stilaan tekenen van slijtage te vertonen. Daarom een oproep: help ons met de aankoop van een nieuwe!
Alle nieuws

Agenda

Activiteit regio Oostende: Bowling

24 okt

Voor wie: leden van de Brailleliga uit regio Oostende
Waar:Sporting Bowling, Oostende (Sint-Sebastiaansstraat 26, 8400 Oostende). We verzamelen aan de ingang van het station van Oostende.

24 oktober belooft een sportieve, gezellige namiddag te  worden want we trekken eropuit voor een partijtje bowlen. Een strike of een bal in de goot? Het maakt niet uit, deelnemen en fun hebben is belangrijker dan winnen! Schrijf je snel in en maak ons bowlinguitje compleet!

Bluffen zonder blozen over wijn

31 okt

Voor wie: Leden van de Brailleliga uit regio Leuven
Waar: regiohuis Leuven, Fonteinstraat 133 – 3000 Leuven

Hoe gedraag ik mij in een wijngezelschap en doe ik alsof ik er alles over weet? Tijdens deze zeer onderhoudende interactieve causerie over wijn, kan u proeven van 5 witte wijntjes en één rode, gecombineerd met de verschillende aangepaste kazen. 

Volledige agenda