Homepage


Bestel uw gids over slechtziendheid

Foto van de gratis gids 'Leven met slechtziendheid, 't is mogelijk'. Er staat een oudere dame op die haar krant leest met behulp van een leesloep.

Deze gids is bestemd voor iedereen die te kampen krijgt met slechtziendheid. Ze bevat essentiële informatie om alledaagse taken gemakkelijker te maken: verzorging, boodschappen doen, administratieve taken, verplaatsingen, …

Bestel de gids gratis

Nieuws

Lectuur voor personen met een handicap: volstaan audiosystemen?

14 Juli 2016
*

Iets laten voorlezen door een derde was lange tijd de enige manier voor blinde personen om toegang te krijgen tot geschreven teksten. Tegenwoordig wordt dit in het dagelijks leven nog altijd op grote schaal toegepast. Geluidsopnames en spraaksynthese maken hier ook deel van uit, met het belangrijke voordeel dat lectuur zelfstandig en in alle intimiteit kan worden gelezen.

Doofblindheid, een ongekende handicap

12 Juli 2016
Gesprek volgens de Tadoma methode in de Perkins School for the Blind.

Wat is doofblindheid? Hoe word je doofblind? Hoe communiceer je wanneer je niet hoort of ziet? In dit artikel lees je meer over deze zeldzame, complexe en ongekende handicap. 

Alle nieuws

Agenda

BrailleTech 2016 : de hulpmiddelenbeurs

Van
13 okt
Tot
15 okt

Hou deze data alvast vrij: van donderdag 13 t.e.m. zaterdag 15 oktober 2016 bent u uiterst welkom op de hulpmiddelenbeurs BrailleTech. Naar goede gewoonte vindt deze beurs plaats in de lokalen van de Brailleliga, Engelandstraat 57, 1060 Brussel (Sint-Gillis), telkens van 10u tot 16u30. Een niet te missen afspraak! 

Volledige agenda