Homepage


Bestel uw gids over slechtziendheid

Foto van de gratis gids 'Leven met slechtziendheid, 't is mogelijk'. Er staat een oudere dame op die haar krant leest met behulp van een leesloep.

Deze gids is bestemd voor iedereen die te kampen krijgt met slechtziendheid. Ze bevat essentiële informatie om alledaagse taken gemakkelijker te maken: verzorging, boodschappen doen, administratieve taken, verplaatsingen, …

Bestel de gids gratis

Nieuws

“Zon, zee, … zorgeloos”: een toegankelijk strand voor iedereen

17 Juni 2016
Pictogram van een persoon in een rolstoel aan het strand

Intro vzw, een vereniging die evenementen onder meer toegankelijk maakt voor mensen met een visuele handicap, lanceert ‘Zon, Zee... Zorgeloos’. Met dit initiatief maakt Intro strandzones inclusief directe omgeving toegankelijk in Nieuwpoort, Oostende, Vosseslag, De Haan, Wenduine, Zeebrugge, Bredene en Middelkerke.

Welke zomerfestivals zijn toegankelijk dit jaar?

17 Juni 2016
Foto van een festivaltent

Het is weer festivalseizoen! Elk jaar voeren meerdere organisatoren aanpassingen in voor bezoekers met een handicap, zodat ook zij in aangename omstandigheden van het feest kunnen genieten. In dit artikel vind je de festivals die het label “toegankelijk” meekregen van organisaties Access-i en Intro vzw. 

Alle nieuws

Agenda

Make-up workshop regio Geel

28 jun

Voor wie: leden van de Brailleliga uit regio Geel
Waar: regiohuis Geel

Leuke make-up workshop: creëer met een beperkt aantal producten je eigen look, onder persoonlijke begeleiding. Na afloop van de workshop krijg je een handig naslagwerk mee naar huis waarin alle stappen duidelijk omschreven staan.

BrailleTech 2016 : de hulpmiddelenbeurs

Van
13 okt
Tot
15 okt

Hou deze data alvast vrij: van donderdag 13 t.e.m. zaterdag 15 oktober 2016 bent u uiterst welkom op de hulpmiddelenbeurs BrailleTech. Naar goede gewoonte vindt deze beurs plaats in de lokalen van de Brailleliga, Engelandstraat 57, 1060 Brussel (Sint-Gillis), telkens van 10u tot 16u30. Een niet te missen afspraak! 

Volledige agenda