Homepage


Bestel uw gids over slechtziendheid

Foto van de gratis gids 'Leven met slechtziendheid, 't is mogelijk'. Er staat een oudere dame op die haar krant leest met behulp van een leesloep.

Deze gids is bestemd voor iedereen die te kampen krijgt met slechtziendheid. Ze bevat essentiële informatie om alledaagse taken gemakkelijker te maken: verzorging, boodschappen doen, administratieve taken, verplaatsingen, …

Bestel de gids gratis

Nieuws

Series met audiodescriptie op Eén

18 Augustus 2016
Foto van Professor T., het hoofdpersonage in de gelijknamige reeks met audiodescriptie.

Voor mensen met een visuele handicap is audiodescriptie bij het tv-kijken, ofwel een mondelinge beschrijving van wat er naast de dialogen gebeurt, vaak geen overbodige luxe. Ook dit najaar kan je op Eén naar series kijken met audiodescriptie. De twee series in het aanbod zijn “Professor T.” en “De Ridder”. 

De 66e tombola is van start gegaan!

05 Augustus 2016
*

Het is zover: de Grote Tombola van de Brailleliga viert dit jaar haar 66e editie! Zoals altijd zijn er vele fantastische prijzen te winnen, met als hoofdprijs 75.000 euro in Staatsfondsen, een auto, reizen, ...

Alle nieuws

Agenda

Live vioolconcert van Stijn Vande Voorde

23 sep

Voor wie: leden van de Brailleliga uit regio Gent
Waar:regiohuis Brailleliga Gent, Kortrijksesteenweg 344, 9000 Gent

Stijn Vande Voorde, 21 jaar, geeft optredens op verschillende podia in heel België. Tijdens zijn optredens speelt hij live viool met begeleidende achtergrondmuziek. 

Uitstap regio Gent: bezoek aan Namen

29 sep

Voor wie: leden van de Brailleliga uit regio Gent
Waar:We verzamelen om 07u30 aan het regiohuis van Gent (Kortrijksesteenweg 344, 9000 Gent).

Deze keer gaat onze reis naar het prachtige Namen, de hoofdstad van Wallonië. We schenken speciale aandacht aan de zintuigen: we snuiven heerlijke aroma's op in Parfumatelier Delforge en gaan fijnproeven in mosterdfabriek Bister “L'Imperiale”.

Volledige agenda