Homepage


Bestel uw gids over slechtziendheid

Foto van de gratis gids 'Leven met slechtziendheid, 't is mogelijk'. Er staat een oudere dame op die haar krant leest met behulp van een leesloep.

Deze gids is bestemd voor iedereen die te kampen krijgt met slechtziendheid. Ze bevat essentiële informatie om alledaagse taken gemakkelijker te maken: verzorging, boodschappen doen, administratieve taken, verplaatsingen, …

Bestel de gids gratis

Nieuws

Twee workshopdagen in de Apple Store

19 Mei 2016
Twee mensen met een visuele handicap testen samen met een verkoper de Apple watch. Alle drie lachen ze.

Met de komst van de iPhone en de iPad veranderde de manier waarop personen met een visuele handicap moderne technologie gebruiken volledig. Deze toestellen zijn uniek en toegankelijk voor iedereen, handicap of niet! Om voor te stellen hoe een slechtziend of blind persoon een iPhone en iPad kan gebruiken werd de Brailleliga uitgenodigd in de Apple Store van Brussel, op 11 en 12 mei 2016.

Akkoord over de Richtlijn voor Toegankelijkheid van het Web!

04 Mei 2016
Een slechtziende vrouw gebruikt haar smartphone.

In de nacht van 3 op 4 mei 2016 hebben de onderhandelaars van het Europees Parlement een akkoord bereikt over de eerste EU-brede regels van de Richtlijn voor de Toegankelijkheid van het Web. De richtlijn omvat verschillende van de aanvragen die door de European Blind Union (EBU) in samenwerking met de Brailleliga werden geformuleerd. Een overwinning voor de 30 miljoen blinde en slechtziende inwoners in heel Europa. 

Alle nieuws

Agenda

Make-up workshop regio Leuven

30 mei

Voor wie: leden van de Brailleliga uit regio Leuven
Waar: regiohuis Leuven

Leuke make-up workshop: creëer met een beperkt aantal producten je eigen look, onder persoonlijke begeleiding. Na afloop van de workshop krijg je een handig naslagwerk mee naar huis waarin alle stappen duidelijk omschreven staan.

Workshop handgevormde schalen regio Geel

03 jun

Voor wie: leden van de Brailleliga uit regio Geel
Waar: Studio-KD, Kasteelstraat 29, 2400 Mol

Boetseer je eigen hippe schaal in keramiek onder begeleiding van ontwerpster en kunstenares Katrin Dekoninck. In een gezellige sfeer maak je de schaal op je eigen tempo. Je schaal wordt door Katrin afgewerkt, gebakken en geglazuurd, zodat je ze achteraf kan gebruiken om je tafel of woonkamer mee te versieren!

Inschrijving verplicht.

Volledige agenda