Homepage


Bestel uw gids over slechtziendheid

Foto van de gratis gids 'Leven met slechtziendheid, 't is mogelijk'. Er staat een oudere dame op die haar krant leest met behulp van een leesloep.

Deze gids is bestemd voor iedereen die te kampen krijgt met slechtziendheid. Ze bevat essentiële informatie om alledaagse taken gemakkelijker te maken: verzorging, boodschappen doen, administratieve taken, verplaatsingen, …

Bestel de gids gratis

Nieuws

Akkoord over de Richtlijn voor Toegankelijkheid van het Web!

04 Mei 2016
Een slechtziende vrouw gebruikt haar smartphone.

In de nacht van 3 op 4 mei 2016 hebben de onderhandelaars van het Europees Parlement een akkoord bereikt over de eerste EU-brede regels van de Richtlijn voor de Toegankelijkheid van het Web. De richtlijn omvat verschillende van de aanvragen die door de European Blind Union (EBU) in samenwerking met de Brailleliga werden geformuleerd. Een overwinning voor de 30 miljoen blinde en slechtziende inwoners in heel Europa. 

10e Editie van de World Braille Essay Contest

07 April 2016
Een blind persoon leest een boek in braille.

Al 10 jaar heeft de “World Braille Essay” wedstrijd tot doel het gebruik van braille in de wereld te promoten. De wedstrijd wordt gefinanceerd door Onkyo Cororation en the Braille Mainichi. Elke deelnemer schrijft een tekst van 1000 woorden over deze communicatievorm die dagelijks gebruikt wordt door miljoenen mensen met een visuele handicap. Doe je graag mee en wil je de eerste prijs proberen winnen ter waarde van $ 2000? Volg de tips in dit artikel! 

Alle nieuws

Agenda

Make-up workshop regio Oostende

10 mei

Voor wie: leden van de Brailleliga uit regio Oostende
Waar:  Ontmoetingscentrum De Boeie (Eerste verdiep), Kerkstraat 35, 8400 Oostende

Leuke make-up workshop: creëer met een beperkt aantal producten je eigen look, onder persoonlijke begeleiding.Na afloop van de workshop krijg je een handig naslagwerk mee naar huis waarin alle stappen duidelijk omschreven staan.

Workshop rond toegankelijkheid in Brusselse Apple Store met de Brailleliga

Van
11 mei
Tot
12 mei

Om de toegankelijkheid van haar producten voor te stellen, organiseert de Apple Store in Brussel twee workshopdagen op 11 en 12 mei. Specialisten tonen hoe de verschillende producten van het merk gebruikt kunnen worden door mensen met een auditieve, visuele of fysieke handicap. Wat de visuele handicap betreft steekt de Brailleliga een handje toe: op 11 mei in het Nederlands en op 12 mei in het Frans, telkens van 17u tot 18u. 

Volledige agenda