Homepage


Bestel uw gids over slechtziendheid

Foto van de gratis gids 'Leven met slechtziendheid, 't is mogelijk'. Er staat een oudere dame op die haar krant leest met behulp van een leesloep.

Deze gids is bestemd voor iedereen die te kampen krijgt met slechtziendheid. Ze bevat essentiële informatie om alledaagse taken gemakkelijker te maken: verzorging, boodschappen doen, administratieve taken, verplaatsingen, …

Bestel de gids gratis

Nieuws

20 km door Brussel 2016: 717 keer bedankt!

30 Mei 2016
Foto van drie lopers van de Brailleliga

 

De 37e editie van de 20 km door Brussel telde 717 lopers van de Brailleliga, een absoluut record sinds onze allereerste deelname! Maandenlang hebben onze lopers en sponsors zich ingezet ten voordele van blinde kinderen. Met hun inspanningen zamelden ze een mooi bedrag in om onze activiteiten voor de kinderen te steunen!

Twee workshopdagen in de Apple Store

19 Mei 2016
Twee mensen met een visuele handicap testen samen met een verkoper de Apple watch. Alle drie lachen ze.

Met de komst van de iPhone en de iPad veranderde de manier waarop personen met een visuele handicap moderne technologie gebruiken volledig. Deze toestellen zijn uniek en toegankelijk voor iedereen, handicap of niet! Om voor te stellen hoe een slechtziend of blind persoon een iPhone en iPad kan gebruiken werd de Brailleliga uitgenodigd in de Apple Store van Brussel, op 11 en 12 mei 2016.

Alle nieuws

Agenda

Workshop handgevormde schalen regio Geel

03 jun

Voor wie: leden van de Brailleliga uit regio Geel
Waar: Studio-KD, Kasteelstraat 29, 2400 Mol

Boetseer je eigen hippe schaal in keramiek onder begeleiding van ontwerpster en kunstenares Katrin Dekoninck. In een gezellige sfeer maak je de schaal op je eigen tempo. Je schaal wordt door Katrin afgewerkt, gebakken en geglazuurd, zodat je ze achteraf kan gebruiken om je tafel of woonkamer mee te versieren!

Inschrijving verplicht.

Make-up workshop regio Kortrijk

08 jun

Voor wie: leden van de Brailleliga uit regio Kortrijk
Waar: regiohuis Kortrijk

Leuke make-up workshop: creëer met een beperkt aantal producten je eigen look, onder persoonlijke begeleiding. Na afloop van de workshop krijg je een handig naslagwerk mee naar huis waarin alle stappen duidelijk omschreven staan.

Volledige agenda