Homepage


Week van de Brailleliga

Delphine, de actrice van de reclamespot, glimlacht terwijl ze een witte stok vasthoudt.

Onze recentste campagne had als slogan “Je hoeft niet altijd goed te kunnen zien om goed te werken.” Het doel: zoveel mogelijk mensen sensibiliseren over de professionele integratie van blinde en slechtziende personen.

Ontdek de campagne

Nieuws

Internationale Dag van de Witte Stok

15 Oktober 2014
Une personne déficiente visuelle marche en rue à l'aide d'une canne blanche.

Op woensdag 15 oktober is het de Internationale Dag van de Witte Stok! In 1970 werd 15 oktober door de World Blind Union (destijds "Internationaal Verbond der Blinden") uitgeroepen tot een dag om het grote publiek te sensibiliseren over dit belangrijke hulpmiddel, dat blinde of slechtziende mensen elke dag gebruiken om zich zelfstandig te verplaatsen.

Renovatiewerken in het station Brussel-Noord

14 Oktober 2014
Représentation de la gare de Bruxelles-Nord après les travaux de rénovation.

Begin september begon de NMBS aan een nieuwe fase van de renovatiewerken in het Brussel-Noord station. Tijdens deze renovatiefase kunnen reizigers er moeilijkheden ondervinden wat betreft toegankelijkheid. 

Alle nieuws

Agenda

Arto Mundo

03 nov

Voor wie? Leden van de Brailleliga uit regio Brussel
Enkel op uitnodiging

De band Arto Mundo brengt een veelzijdig wereldmuziekprogramma met instrumenten uit diverse continenten: een native flute uit Noord-Amerika, een Afrikaanse ballofoon, een Egyptische luit, …

Ann Vansteenkiste “De stille kracht van thee”.

14 nov

Voor wie? Leden van de Brailleliga uit regio Antwerpen
Enkel op uitnodiging

Zoals Conscience zijn volk leerde lezen, wil Ann haar volk thee leren drinken. Hiervoor trekt ze Vlaanderen rond met theelezingen. Ze volgde zelf in het verleden honderden lezingen en verscheidene opleidingen op vlak van theeceremonies en zal dus gedurende deze namiddag een aangenaam en leervol programma aanbieden waarbij natuurlijk het passende potje thee niet ontbreekt.

Volledige agenda