Homepage


Bestel uw gids over slechtziendheid

Foto van de gratis gids 'Leven met slechtziendheid, 't is mogelijk'. Er staat een oudere dame op die haar krant leest met behulp van een leesloep.

Deze gids is bestemd voor iedereen die te kampen krijgt met slechtziendheid. Ze bevat essentiële informatie om alledaagse taken gemakkelijker te maken: verzorging, boodschappen doen, administratieve taken, verplaatsingen, …

Bestel de gids gratis

Nieuws

Week van de mobiliteit: geheugensteuntje door de Brailleliga

16 September 2016
Een persoon die op straat wandelt met een lange mobiliteitsstok

Van 16 tot 22 september is het de Week van de Mobiliteit. Voor de Brailleliga dé gelegenheid om mensen eraan te herinneren dat ook blinde en slechtziende personen het recht hebben om zich vrij te bewegen, in alle veiligheid.

Fotowedstrijd #StrongerTogether

14 September 2016
*

Bayer en de International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB) lanceerden voor de tweede keer op rij hun internationale fotowedstrijd. Het thema is dit jaar #StrongerTogether (“Samen sterker”). De wedstrijd is gelinkt aan de Internationale Dag van het Zicht op 13 oktober 2016, die het belang van ooggezondheid benadrukt.  

Alle nieuws

Agenda

Uitstap regio Gent: bezoek aan Namen

29 sep

Voor wie: leden van de Brailleliga uit regio Gent
Waar:We verzamelen om 07u30 aan het regiohuis van Gent (Kortrijksesteenweg 344, 9000 Gent).

Deze keer gaat onze reis naar het prachtige Namen, de hoofdstad van Wallonië. We schenken speciale aandacht aan de zintuigen: we snuiven heerlijke aroma's op in Parfumatelier Delforge en gaan fijnproeven in mosterdfabriek Bister “L'Imperiale”.

BrailleTech 2016 : de hulpmiddelenbeurs

Van
13 okt
Tot
15 okt

Hou deze data alvast vrij: van donderdag 13 t.e.m. zaterdag 15 oktober 2016 bent u uiterst welkom op de hulpmiddelenbeurs BrailleTech. Naar goede gewoonte vindt deze beurs plaats in de lokalen van de Brailleliga, Engelandstraat 57, 1060 Brussel (Sint-Gillis), telkens van 10u tot 16u30. Een niet te missen afspraak! 

Volledige agenda