Homepage


Week van de Brailleliga

Delphine, de actrice van de reclamespot, glimlacht terwijl ze een witte stok vasthoudt.

Onze recentste campagne had als slogan “Je hoeft niet altijd goed te kunnen zien om goed te werken.” Het doel: zoveel mogelijk mensen sensibiliseren over de professionele integratie van blinde en slechtziende personen.

Ontdek de campagne

Nieuws

Prijs Lion Francout toegekend aan Kim Bols

29 Oktober 2014
Kim Bols © Patrick Rahier

Kim Bols, de oprichtster van het informatiekanaal “Visuele Handicap”, heeft de Lion-Francout Prijs in ontvangst mogen nemen. Kom meer te weten over haar verhaal en haar dagelijkse inspanningen voor personen met een visuele beperking. 

Voorinschrijving 20 km door Brussel 2015

24 Oktober 2014
Une personne aveugle et son guide

In 2014 braken we twee records: een totaal van 625 lopers in onze ploeg en een inzameling van maar liefst €25.000 voor blinde en slechtziende kinderen. Een zeer mooie prestatie, die we op zijn minst hopen te evenaren in 2015! Dit jaar vieren we onze 10e deelname aan de 20 km door Brussel: een reden te meer om ons team te vervoegen op 31 mei 2015.

Alle nieuws

Agenda

Arto Mundo

03 nov

Voor wie? Leden van de Brailleliga uit regio Brussel
Enkel op uitnodiging

De band Arto Mundo brengt een veelzijdig wereldmuziekprogramma met instrumenten uit diverse continenten: een native flute uit Noord-Amerika, een Afrikaanse ballofoon, een Egyptische luit, …

Ann Vansteenkiste “De stille kracht van thee”.

14 nov

Voor wie? Leden van de Brailleliga uit regio Antwerpen
Enkel op uitnodiging

Zoals Conscience zijn volk leerde lezen, wil Ann haar volk thee leren drinken. Hiervoor trekt ze Vlaanderen rond met theelezingen. Ze volgde zelf in het verleden honderden lezingen en verscheidene opleidingen op vlak van theeceremonies en zal dus gedurende deze namiddag een aangenaam en leervol programma aanbieden waarbij natuurlijk het passende potje thee niet ontbreekt.

Volledige agenda