HomepageNieuws

Terug naar school met de BrailleShop!

02 September 2015
R1929 FR

September is niet alleen een goede periode om weer te wennen aan het dagelijks werkritme, maar ook om een nieuwe voorraad aangepast materiaal aan te kopen: agenda’s, kalenders, mappen, dictafoons, of vergrotende loepen. En natuurlijk heeft onze BrailleShop hier een grote voorraad van in huis! 

Een job die bij u past? Daar werken we samen aan

01 September 2015
 Een glimlachende slechtziende persoon

Werken als office manager, receptionist, dossierbeheerder of zelfs als medewerker in een (groot)keuken als je slechtziend of blind bent. Het kan. Maar de zoektocht naar werk loopt niet altijd op wieltjes. Gelukkig kan u bij het Expertisecentrum Visus & Werk van de Brailleliga terecht voor oriënterend advies en het uitklaren van hulpmiddelen tot begeleiding op maat en aangepaste opleidingen. Bent u al aan het werk? Ook dan staat het centrum u en uw werkgever bij in het creëren van een optimale werksituatie.

Alle nieuws

Agenda

Theelezing en theeproeverij: De Stille kracht van thee, door Ann Vansteenkiste.

11 sep

Voor wie ? Leden van de Brailleliga uit regio Kortrijk
Wanneer ? 11 september
Inschrijvingen verplicht 

Zoals Conscience zijn volk leerde lezen, wil Ann haar volk thee leren drinken. Hiervoor trekt ze Vlaanderen rond met theelezingen. Ze volgde zelf in het verleden honderden lezingen en verschillende opleidingen op vlak van theeceremonies en zal gedurende deze namiddag een aangenaam en leervol programma aanbieden waarbij natuurlijk het passende potje thee niet mag ontbreken.

Uitstap naar de Elzas

Van
24 sep
Tot
26 sep

Voor wie ? Leden van de Brailleliga
Prijs ? 290 euro per persoon in een tweepersoonskamer

Deze herfst neemt de Brailleliga je mee op een ontdekkingsreis naar de typische dorpjes van de Route de Vins (Wijnroute) in de Elzas. Ontdek het prachtige Werelderfgoed in Straatsburg, de beroemde wijk “Klein Venetië” in Colmar, en leer wijn proeven als een echte kenner. Lees het volledige programma en schrijf je in!

Volledige agenda