Homepage


Het BDF overhandigt zijn Alternatief verslag

Twee personen houden een enveloppe vast met het adres van de Verenigde Naties.

Op donderdag 20 februari heeft het Belgian Disability Forum (BDF) officieel zijn alternatief verslag overhandigd aan het Expertencomité van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap.


Nieuws

Oogheelkunde : 5 jonge onderzoekers bekroond

14 April 2014

Naar jaarlijkse gewoonte brengt het congres Ophthalmologica Belgica op het einde van november oogheelkundigen uit het hele land bijeen. Ook dit jaar hebben enkele jonge Belgische wetenschappers een beurs ontvangen ter ondersteuning van hun oogheelkundig onderzoekswerk. De eerste vijf prijzen, gefinancierd door de Stichting voor de Blinden en door de lezers van de Witte Stok, werden toegekend door het FRO (Fonds voor Research in Oftalmologie). 

Prijs Lion-Francout 2014

09 April 2014

Jaarlijks reikt de Stichting Lion-Francout een prijs van 25.000 euro uit aan een blinde persoon die door zijn moed en activiteiten de bezwaren van zijn handicap te boven komt en zich aldus voor de maatschappij verdienstelijk maakt.

Alle nieuws

Agenda

Salon Autonomies

Van
24 apr
Tot
26 apr

Een evenement door en voor personen met een handicap georganiseerd. De Brailleliga zal aanwezig zijn met een high-tech stand.

Culturele uitstap regio Gent: Frans–Vlaanderen

24 apr

Voor wie? Leden van de Brailleliga uit regio Gent
Enkel op uitnodiging

We trekken naar Frans-Vlaanderen, een regio die sinds de Vrede van Nijmegen bij Frankrijk hoort. We starten de dag met een rustige rondvaart in Clairmarais en eindigen de dag met een bezoek aan La Coupole in Helfaut.

Volledige agenda