HomepageNieuws

Lunchmomenten: een klant met een visuele handicap? Hoe pak je dit als bemiddelaar aan?

05 November 2015
 Een glimlachende slechtziende persoon

Voor blinde of slechtziende werkzoekenden zijn competenties op zich geen graadmeter meer voor hun slaagkansen op de arbeidsmarkt. De zoektocht naar of het behoud van werk vereist een specifieke begeleiding. Bovendien is de ene visuele handicap de andere niet en zijn de gevolgen ervan niet louter op te lossen door één hulpmiddel. 

Dossier: solliciteren kan je leren

13 Oktober 2015
Une personne aveugle utilise une preneuse de notes en braille.

Een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Fijn… nu komt het erop aan je te onderscheiden van de andere kandidaten. Een goed sollicitatiegesprek staat of valt met een goede voorbereiding. Essentieel is dat je goed nadenkt over het bedrijf, de functie, het gevraagde profiel en waarom jij de geknipte kandidaat bent. Wil je hier wat hulp bij? Dan kan je terecht bij de jobcoaches van het GOB van het Expertisecentrum Visus & Werk. Hieronder zetten we je graag al even op weg.

Alle nieuws

Agenda

14-18: Oorlogsblinden. Opnieuw leren leven in het instituut van Bosvoorde (1919 - 1922)

Van
23 nov
Tot
06 dec
Soldats britanniques de la 55e division aveuglés par les gaz le 10 avril 1918, pendant la bataille de la Lys. Ils se dirigent en file indienne vers un poste de secours avancé près de Béthune (Nord-Pas-de-Calais). © Imperial War Museums (Q 11586)

Ter herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog opent de Brailleliga een unieke tentoonstelling die het verhaal vertelt van de Belgische oorlogsblinden. De expo belicht in het bijzonder hun revalidatie in het Instituut dat in 1919 werd opgericht in Bosvoorde, door koningin Elisabeth van België. Bezoek de tentoonstelling gratis van 23 november tot 6 december en van 19 december tot 3 januari in het BELvue Museum in Brussel. 

Volledige agenda