HomepageNieuws

Vrijstelling of compensatie saneringsbijdrage

17 Juni 2015
Logo du SPF Sécurité Sociale

Wie in het Vlaamse Gewest woont en recht heeft op een tegemoetkoming aan personen met een handicap (sinds 1 januari 2015 of vroeger), komt dit jaar in aanmerking voor een vrijstelling of compensatie van de saneringsbijdrage. 

Gratis abonnement van De Lijn

16 Juni 2015
Logo de la société De Lijn

Vanaf dit jaar hebben personen ouder dan 65 geen recht meer op een gratis abonnement van De Lijn. Het abonnement blijft echter wel gratis voor zij die recht hebben op een tegemoetkoming voor personen met een handicap (inkomensvervangende tegemoetkoming, integratietegemoetkoming of tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden) en gedomicilieerd zijn in de regio Vlaanderen.

Alle nieuws

Agenda

Theelezing en theeproeverij: De Stille kracht van thee, door Ann Vansteenkiste.

11 sep

Voor wie ? Leden van de Brailleliga uit regio Kortrijk
Wanneer ? 11 september
Inschrijvingen verplicht 

Zoals Conscience zijn volk leerde lezen, wil Ann haar volk thee leren drinken. Hiervoor trekt ze Vlaanderen rond met theelezingen. Ze volgde zelf in het verleden honderden lezingen en verschillende opleidingen op vlak van theeceremonies en zal gedurende deze namiddag een aangenaam en leervol programma aanbieden waarbij natuurlijk het passende potje thee niet mag ontbreken.

Uitstap naar de Elzas

Van
24 sep
Tot
26 sep

Voor wie ? Leden van de Brailleliga
Prijs ? 290 euro per persoon in een tweepersoonskamer

Deze herfst neemt de Brailleliga je mee op een ontdekkingsreis naar de typische dorpjes van de Route de Vins (Wijnroute) in de Elzas. Ontdek het prachtige Werelderfgoed in Straatsburg, de beroemde wijk “Klein Venetië” in Colmar, en leer wijn proeven als een echte kenner. Lees het volledige programma en schrijf je in!

Volledige agenda