Video : Zware bijziendheid

*Stationsgeluid*

Het videofilmpje werd volledig in eerste-persoonsperspectief gedraaid.

Een persoon stapt uit een trein. Hij ziet, onscherp, wachtende reizigers op het perron.

Hij zoekt naar een trap en gaat naar boven.

Hij komt in een grote ruimte en stopt even voor het bord met de vertrekuren van de treinen. Hij kan niets lezen: te wazig.

Hij begeeft zich naar een krantenwinkel, stapt binnen, wendt zich naar de afdeling met de toeristische gidsen.

Alle gidsen hebben een zeer onscherpe kaft. Hij neemt een gids met een grote Belgische driekleur op de kaft en begeeft zich naar de kassa.

De winkelier: "Goeiedag, bonjour".

De persoon legt de gids op de toonbank.

De winkelier: "Vier euro, alstublieft".

De persoon overhandigt een bankbriefje. De winkelier neemt het in ontvangst en geeft wisselgeld terug.

De persoon staat nu voor richtingsaanwijzingen, maar kan ze niet lezen. Hij gaat naar de uitgang op een roltrap en komt op straat uit, net voor voorbijgaand verkeer.

Hij staat aan een voetgangersoversteekplaats en kijkt naar links en naar rechts vooraleer over te steken.

Bij de aankomst aan de overkant van de straat kijkt hij naar zijn plan dat hij goed kan lezen en stapt richting stadscentrum. Hij omzeilt grote onscherpe rotsblokken die op het voetpad werden geplaatst, wandelt door een eenrichtingsstraatje, loopt een postkaartenwinkel voorbij, ontwijkt wegenwerken die de straat versperren en kijkt naar toeristische bordjes. Zij zijn onleesbaar.

Hij komt op de Grote Markt uit waar een groepje toeristen foto's maakt. Hij kijkt kort naar de spits van de toren van het stadhuis die hij heel vaag ziet.

Hij neemt zijn GSM en zoekt iets in een bestand. Dat lukt goed.

Hij wandelt door en komt zodoende bij Manneken Pis. Onderweg ontweek hij een versperring en kijkt nu naar het bord met de straatnaam, maar kan er niets van maken. Hij stopt aan een rood licht voor een voetgangersoversteekplaats en steekt over wanneer het licht op groen komt te staan.

Voor het beeld van Manneken Pis komt hij een groepje jonge toeristen tegen die mekaar fotograferen.

Een man met een rugzak schijnt een teken naar hem te doen. Hij stapt op de persoon af, maar deze herkent hem niet. De man reikt hem een hand en nu hij dichtbij staat herkent hij hem.

*Einde van het videofilmpje*