Video - Slechtziendheid in de kijker in stad

De video speelt zich af rond een bushokje op het Stefaniaplein in Brussel. Het is donker en voorbijgangers wachten op de tram. Een man kleeft een sticker op de volledige zijruit van het bushokje.

Het logo van de Brailleliga en de vermelding 'Week van de Brailleliga' verschijnen op het scherm.

Zelfde locatie, de volgende ochtend. Het is dag. Voorbijgangers bekijken verbaasd het bushokje. Ze vragen zich af waarom de sticker op de ruit is gekleefd. De zin "Slechtziendheid. Je moet het beleven om het te begrijpen" verschijnt op het scherm. De passanten begrijpen dat het om een filter gaat die het zicht van een slechtziende persoon nabootst. 

De tekst "Beleef de ervaring ook op www.weekbrailleliga.be" trekt de aandacht van een passant. Met z'n smartphone scant hij de QR-code en komt hij op de website van de Brailleliga terecht. Daar bekijkt hij een video die een oogaandoening weergeeft in 360°. Deze video toont beelden van het Zuidstation in Brussel, gehinderd door vlekken.

Brailleligamedewerkers laten verscheidene voorbijgangers de 360°-filmpjes testen, aan de hand van een virtual reality-bril. Zo worden ze ondergedompeld in de wereld van een slechtziende persoon die z'n weg zoekt in het Zuidstation.

Een jonge dame neemt een foto van een vriendin die achter de 'slechtziendheidsfilter' staat en haar hand op de ruit plaatst.

De video sluit af met de slogan: "Slechtziendheid. Je moet het beleven om het te begrijpen.", het logo van de Brailleliga en de vermelding van de website www.weekbrailleliga.be.