Video : Novartis - Sponsor van de Brailleliga

Waarom neemt u deel aan de 20 km door Brussel?

Omwille van de sportieve prestatie. Voor mij is dit elk jaar opnieuw een moment om mijn conditie wat op peil te brengen, om eens wat extra te gaan trainen en de winterkilo's eraf te krijgen. Op mijn leeftijd - 56 jaar - hoeft een bepaalde tijd neerzetten niet; gewoon lopen, niet in het rood gaan, en genieten, dat is eigenlijk het belangrijkste. En als we dit kunnen doen met onze firma, voor een goed doel, dan is dat mooi meegenomen. 

Is er iets dat u in het bijzonder apprecieert aan de organisatie van de 20 km binnen de Brailleliga? 

Wel, ik vind het zeker een zinvolle ervaring, en als je ziet dat er op het parcours zelf meerdere groepen zijn die mensen met een handicap helpen om dit te kunnen meemaken... eigenlijk is dat fantastisch. Ik heb zelf een gehandicapte broer, hij is autistisch. En ik denk dat elk initiatief dat mensen met een beperking voldoening geeft en een meerwaarde vormt in hun leven, fantastisch is. Altijd.

En zou u andere mensen aanraden om in onze ploeg mee te lopen? 

Ik zou het zeker doen! Het is een fantastische locatie hier, vlakbij de start en vlakbij de aankomst. Je voelt je op je gemak en je zit hier samen met allerlei mensen die voor hetzelfde doel lopen. Er hangt hier een toffe sfeer!