Video : Cataract

*Stationsgeluid*

Het videofilmpje werd volledig in eerste-persoonsperspectief gedraaid.

Een persoon stapt uit een trein. Hij ziet, een beetje wazig, wachtende reizigers op het perron.

Hij zoekt naar een trap, vindt hem met moeite, onderscheidt de traptreden niet goed maar geraakt toch boven.

Hij komt in een grote ruimte en stopt even voor een groot bord met de vertrekuren van de treinen. Hij kan echter niets lezen.

Hij begeeft zich naar een krantenwinkel, stapt binnen, zoekt zich een weg tussen de onscherpe rekken en vindt de afdeling met de toeristische gidsen.

Hij neemt een gids waarop een grote Belgische driekleur afgebeeld staat en begeeft zich naar de kassa. Hij ziet een silhouet achter een toonbank.

De winkelier: "Goeiedag, bonjour".

De persoon legt de gids op de toonbank.

De winkelier: "Vier euro, alstublieft".

De persoon overhandigt een bankbriefje. De winkelier neemt het in ontvangst en geeft wisselgeld terug.

De persoon staat nu voor richtingsaanwijzingen die hij niet kan lezen. Hij zoekt de uitgang, vindt een roltrap en komt op straat uit, net voor voorbijgaand verkeer. Hij ziet alles mistig.

Hij staat aan een voetgangersoversteekplaats en kijkt naar links en naar rechts alvorens over te steken.

Bij de aankomst aan de overkant van de straat kijkt hij naar zijn plan maar het is hem van geen enkel nut: hij kan niets lezen. Hij omzeilt grote rotsblokken die op het voetpad werden geplaatst. Hij wandelt door een éénrichtingsstraatje, loopt een postkaartenwinkeltje voorbij, ontwijkt nauwelijks zichtbare wegenwerken die de straat versperren en kijkt naar toeristische bordjes die hij niet kan lezen.

Hij komt op de Grote Markt uit waar een groepje toeristen foto's maakt. Hij kijkt kort naar de wazige spits van de toren van het stadhuis.

Hij neemt zijn GSM en zoekt iets in een bestand, maar tevergeefs.

Hij wandelt door en komt zodoende bij Manneken Pis. Onderweg ontweek hij een vage versperring en kijkt nu naar het bord met de straatnaam maar kan het niet lezen. Hij stopt aan een rood licht voor een voetgangersoversteekplaats en steekt over wanneer hij meent te onderscheiden dat het licht op groen komt te staan. Voor het beeld van Manneken Pis komt hij een groepje jonge toeristen tegen die mekaar fotograferen.

Een man die hij niet herkent schijnt naar hem te zwaaien. Deze man stapt naar hem toe en reikt hem een hand.

*Einde van het videofilmpje*