Praktische informatie

Wat, waar en wanneer?

Op zondag 19 mei 2019 vormen de triomfbogen in het Jubelpark in Brussel opnieuw de startlijn van de grootste loopwedstrijd van het land. Het startschot wordt gegeven om 10 uur. 40.000 lopers zullen vertrekken in zes golven. Meer info over de wedstrijd vind je terug op www.20kmdoorbrussel.be.

Voordelen van je in te schrijven in ons team:

  • Je steunt onze activiteiten voor blinde en slechtziende kinderen.
  • Je spaart een heleboel tijd en werk uit. 
  • Je ontvangt een loopsinglet met ons logo. 
  • Na de wedstrijd word je in de watten gelegd. 

Groepsfoto 20 km door Brussel 2018

De dag zelf

Vanaf 7.30 uur ben je welkom in Institut Saint-Joseph, op wandelafstand van de startlijn. Hier haal je jouw singlet en rugnummer op. De nodige voorzieningen zijn aanwezig: vestiaire, kleedruimte, lockers, toiletten, versnaperingen,… En wij zijn er natuurlijk om je aan te moedigen! 

Wist je dat… 

De loper die het hoogste bedrag inzamelt via ons online platform wordt bekroond tot Gouden Loper? Dit platform zal binnenkort worden geactiveerd. 

Begeleid een blinde of slechtziende loper

Ben je bereid om een blind of slechtziend loper te gidsen, dan horen we dit graag!  Als we  een aanvraag ontvangen van een loper met een visuele handicap die in jouw buurt woont en nog op zoek is naar een gids, dan kan het zijn dat we contact met je opnemen. Wij geven op dat moment de nodige tips en tricks zodat jullie als duo kunnen slagen in jullie missie! 

Belangrijk, de inschrijvingskosten voor blinde en slechtziende personen en hun gids neemt de Brailleliga voor haar rekening. Schrijf je dus snel in! Indien je later instemt om iemand te gidsen, storten wij je inschrijvingsgeld terug.

Een blinde man neemt, samen met zijn gids, deel aan de 20 km door Brussel.

Je loopt niet mee maar wil wel helpen?

Kom supporteren of help bij de voorbereiding! We hebben vrijwilligers nodig om langs de zijlijn te supporteren voor onze lopers, om mee te helpen bij de voorbereiding van de locatie, fruit te snijden en uit te delen, rugnummers en t-shirts uit te delen, enz. 

Zin om mee te helpen? Stuur vlug een e-mail naar charlotte.santens@braille.be of bel naar 02 533 33 34! 

Foto’s

Er zullen de dag zelf foto’s worden genomen. Deze verschijnen op onze Facebookpagina