Tactile Tour - Aanraken mag!

Tactile Tour

De Franse vereniging Valentin Haüy en de Brailleliga slaan de handen in elkaar voor een unieke tactiele tentoonstelling!

De opzet ‘Aanraken mag!’ die de Tactile Tour biedt, geeft toegang tot 12 grote werken uit de kunstgeschiedenis dankzij technologische innovatie.

Nadat de originele werken digitaal zijn ‘geboetseerd’,  worden ze in reliëf gebracht met behulp van 3D- printing. Zo kunnen blinde en slechtziende personen een kunstwerk ‘voelen’.

Praktische informatie

Van 6 tot 18 november 2023 (gesloten op 11 en 12 november)

Tijdens de week is deze activiteit enkel toegankelijk voor leden van de Brailleliga en hun begeleiders. Op zaterdag 18 november openen we de deuren van de tentoonstelling voor iedereen.

Plaats: 

Brailleliga vzw, Engelandstraat 57 

1060 Brussel (op 5 minuten wandelen vanaf het station Brussel Zuid/Midi.)

Inkom: gratis 

Inschrijven vooraf verplicht: gabriella.goovaerts@braille.be 

ER IS NOG MEER

Samen met de werken van Tactile Tour stellen wij tientallen originele kunstwerken tentoon gerealiseerd door onze eigen blinde en slechtziende leden tijdens onze cursussen ‘Grensverleggend schilderen’. Onder deze kunstwerken, bevinden zich schilderijen in acrylverf, kunstwerken gemaakt met mixed-media technieken en kunstwerken gerealiseerd in papier maché! 
Een samenwerking van De Brailleliga vzw met de vereniging Valentin Haüy 
affiche van de tactile tour
Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.