Week van de Mobiliteit 2023

Week van de Mobiliteit 2023

Tijdens de Week van de Mobiliteit sensibiliseert de Brailleliga het grote publiek over mobiliteit van blinde en slechtziende personen. Een herhaling van onze campagne in maart, want mobiliteit is een basisrecht. Voor blinde en slechtziende personen ligt de weg spijtig genoeg – letterlijk – bezaaid met obstakels. Dat bleek uit onze mobiliteitsenquête.

Een van de meest voorkomende obstakels bleken de steps. Daarom sloegen we de handen in elkaar met Voi, Lime, Bolt & Dott om de gebruikers van de steps nog maar eens te sensibiliseren.

Dankzij de dropzones veranderde er de laatste maanden al heel wat, toch is er nog heel wat werk aan de winkel om tot obstakelvrije voetpaden te komen. Het gebruik van deze dropzones moet aangemoedigd worden, daarom werd een street tag gecreëerd om de gebruikers van de dropzones te bedanken. Alle steps werden ook uitgerust met een tag die de gebruikers sensibiliseert over de mobiliteit van personen met een visuele handicap en over de obstakels op de weg. De Brailleliga bedankt iedereen die meewerkt aan een betere toegankelijkheid van de openbare weg!

Samen naar meer zelfstandigheid!

Meer weten: https://braillemobility.be/nl/

Onze tag zichtbaar op een step

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.