Space Camp SCIVIS

Space Camp SCIVIS

Gefascineerd door ruimtevaart? 

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud en heb je een visuele handicap? Dan is deze oproep voor jou: neem deel aan het SCIVIS (Space Camp for Interested Visually Impaired Students) van zondag 1 tot en met vrijdag 6 oktober in het US Space and Rocket Center, Huntsville (Alabama) in de Verenigde Staten. Het vertrek is voorzien op donderdag 28 september, de terugkeer naar België op zaterdag 7 oktober.

Dit kamp doet je een trainingservaring beleven van astronauten voor een ruimtemissie en is volledig aangepast aan de visuele handicap. Het brengt elk jaar ongeveer 180 jongeren bijeen.

Om te kunnen deelnemen moeten de kandidaten de Belgische nationaliteit hebben en Engels spreken en schrijven. Dit is essentieel omdat alle ruimteactiviteiten en het dagelijks leven ter plaatse in het Engels verlopen (instructeurs en personeel zijn allemaal Engelstalig). De kosten voor deelname bedragen +/- 2500 euro (inschrijving voor het kamp + retourvlucht + 2 hotelovernachtingen + paspoort en visum + persoonlijke uitgaven). Het is mogelijk om een beurs te krijgen van de Amerikaanse stichting Lighthouse (voor het vliegtuig en de inschrijving, ongeveer 2000€). Dit is uiteraard niet vooraf gegarandeerd. Alle informatie die nodig is voor het verkrijgen van een beurs zal in het voorjaar van 2023 aan de aanvragers worden bezorgd. 

Het inschrijvingsformulier dient uiterlijk op vrijdag 17 maart 2023 te worden verstuurd naar de heer Pierre De Roover, op het volgende adres: pierre.deroover@eqla.be. Het aanvraagformulier moet vergezeld gaan van een kleurenfoto en een motivatiebrief van één pagina, geschreven in het Engels door de kandidaat. De kandidaat moet ook een medisch attest opsturen waaruit blijkt dat hij/zij een visuele handicap heeft. In het voorjaar van 2023 wordt in België een preselectiedag georganiseerd om te bepalen welke kandidaten het best aan de voorwaarden voor inschrijving voldoen en de meeste belangstelling voor dit internationale kamp tonen. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de Amerikaanse organisator die de kandidaat of kandidaten zal selecteren op basis van aanbevelingen. 

Deze activiteit wordt niet georganiseerd door de Brailleliga.


foto space camp scivis

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.