Ontdek onze campagne 'Week van de Brailleliga' 2023

Ontdek onze campagne 'Week van de Brailleliga' 2023

Van 20 maart tot 2 april 2023 is het de ‘Week van de Brailleliga’, onze jaarlijkse sensibiliseringscampagne.

De weg is van iedereen. Mobiliteit is een basisrecht. Voor blinde en slechtziende personen ligt de weg spijtig genoeg – letterlijk – bezaaid met obstakels. Van 20 maart tot 2 april trekt de Brailleliga daarom alle registers open om te sensibiliseren over mobiliteit bij blinde en slechtziende personen. De nood aan sensibilisering blijkt 10 jaar na onze vorige grootschalige mobiliteitscampagne nog steeds hoog. We besloten de campagne dus te herhalen en een grootschalige mobiliteitsenquête te houden. Deze werd ingevuld door 664 respondenten.

Ontdek de volledige campagne en alle resultaten

Key visual Week van de Brailleliga 2023

Onze videospot met Bau, een zelfstandige vrouw

Met deze spot wil de Brailleliga in de verf zetten dat blinde en slechtziende personen zich, net als iedereen, dagelijks verplaatsen. Maar ook dat de weg naar zich zelfstandig kunnen verplaatsen, heel wat tijd en volharding vraagt. We kijken mee achter de schermen van de lessen in mobiliteit en oriëntatie die Bau heeft gevolgd bij de Brailleliga. Nadien volgen we haar op weg naar een concert. Zij kent dat traject dus kan ze Tom, die verloren liep, de weg wijzen. Zo worden de rollen omgedraaid: de slechtziende persoon wordt de gids.Ontdek ons eerste nummer van ons tijdschrift Witte Stok 2023 dat volledig gewijd is aan het thema mobiliteit.

Witte Stok 1 2023 cover

Wil je meer doen? Meer info op www.braillemobility.be

Samen naar meer zelfstandigheid!

Ik doe een gift

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.