Wereldbrailledag

Wereldbrailledag

Louis Braille zou dit jaar zijn 214e verjaardag vieren. Slechts 15 was hij, toen hij het schrijfsysteem uitvond. 

Ook Manneken Pis is dit jaar van de partij!

Om hem te vieren trekt Manneken Pis op 4 januari zijn uniform van blinde schooljongen aan ter gelegenheid van Wereldbrailledag. Zijn blindengeleidehond, een essentiële partner voor zijn mobiliteit, houdt hem de hele dag gezelschap.

De Brailleliga wil van deze dag gebruik maken om het belang van braille in de verf te zetten en personen met een visuele handicap te herinneren aan het belang en nut van zijn uitvinding.

Braille is een universeel schrijfsysteem van zes punten in reliëf. Draai of keer het zoals je wil, braille is en blijft het enige schrijfsysteem voor blinde personen. Ondanks de steeds verder gaande digitalisering blijft braille niet alleen een nuttig hulpmiddel, sterker nog het is essentieel op school, op het werk, om de spelling van een taal te kennen, een woordbeeld te kunnen vormen, toegang te hebben tot informatie en bij uitbereiding dus voor de zelfstandigheid van blinde en slechtziende personen. Braille biedt dus een betere inclusie in het dagelijkse leven. 

Een bericht in braille voor alle gelegenheden

Gratis, snel en origineel! Surf naar ons platform bericht.braille.be, schrijf je wensen, zet ze om in braille en verstuur ze naar al je contacten. De ideale gelegenheid om het schrijfsysteem, uitgevonden door Louis Braille, te ontdekken en te delen. Tot vandaag is dit universeel systeem uniek en ongeëvenaard. Braille past zich aan aan alle nieuwe technologieën, denk maar aan een brailleleesregel of het brailletoetsenbord op de iPhone.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.