Escape Room in the Dark

Escape Room in the Dark

De Brailleliga bedacht een onuitgegeven tweetalig concept: de Escape Room in the Dark. Een actie om het grote publiek op een ludieke manier te sensibiliseren. Deelnemers die de in schaduw gehulde Escape Room binnengaan, hebben 45 minuten de tijd om de raadsels op te lossen en eruit te ontsnappen (met behulp van kleine hulpmiddelen die blinde en slechtziende personen in het dagelijks leven gebruiken en sensibiliseringsmateriaal).

Buiten aan de Escape Room wordt er bovendien een gratis virtual reality spel aangeboden aan voorbijgangers om de voornaamste oogaandoeningen die het vaakst voorkomen te simuleren.

Deze Escape Room zorgt niet alleen voor een gezellig moment onder familie, vrienden of collega's, maar wil ook sensibiliseren om tot een meer inclusieve samenleving te komen.

Deze zomer van 4 juli tot 28 augustus doorkruist de escape room heel België en houdt ze halt in 8 steden. Het spel duurt 45 minuten en je kan het spelen in groepjes van 2 tot 5 deelnemers, 7 dagen per week van 10.00 tot 18.00 uur.

 

  • 4 tot 10 juli: Brussel - Luxemburgplein
  • 11 tot 17 juli: Louvain-la-Neuve - Louvain-la-plage
  • 18 tot 24 juli: Durbuy - Anticlinal
  • 25 tot 31 juli: Namen - Place d'Armes
  • 1 tot 7 augustus: Leuven - Park de Bruul
  • 8 tot 14 augustus: Gent - Dok Noord
  • 15 tot 21 augustus: Hasselt - Quartier Bleu
  • 22 tot 28 augustus: Knokke-Heist - Heldenplein

De Escape Room in the Dark wordt gesponsord door CERA, CBC, Deloitte, Escape Games Belgium, de Provincie Luxemburg en de RTBF. Escape room ontworpen door New Dimension.

Klaar om de uitdaging aan te gaan in onze Escape Room? Afspraak deze zomer in jouw stad!

Informatie en inschrijving: www.escaperoominthedark.be

shooting escape room 1

shooting escape room 3

shooting escape room 2

Escape Room in the Dark affiche NL

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.