Familiedag 2022

Familiedag 2022

De "Familiedag 2022" is een dag vol (her)ontdekkingen, uitwisselingsmomenten en ontspanning voor jonge blinde of slechtziende personen en hun familie. De Familiedag vond plaats op zaterdag 14 mei 2022, in La Tricoterie in Brussel. Met de ruim honderd deelnemers die we verwelkomden, was deze eerste editie een schot in de roos!

De Brailleliga nodigde jonge blinden of slechtzienden tussen 6 en 18 jaar uit om de vele activiteiten te komen ontdekken samen met hun ouders, grootouders, broers en zussen die ook allemaal welkom waren. Het programma voorzag activiteiten voor alle leeftijden en de hele familie rond verschillende thema’s: sport, aangepaste spelletjes/ludotheek, technologie smartphone & tablet, alsook gaming, relatie met anderen & zelfbeeld, lectuur en knutselen.

Het doel van deze dag was om personen te ontvangen rond de visuele handicap, ontmoetingen en uitwisselingsmomenten mogelijk te maken tussen de jongeren en de ouders, alsook met deskundigen en zo alle mogelijkheden te ontdekken.

Een praatgroep vond plaats: « Meet the parents: tijd voor alles en iedereen », een uitwisselingsgroep voor de ouders over tijdsbeheer en de zelfstandigheid van een kind met een visuele handicap.

Er stond ook heel wat animatie op het programma: een initiatie tot hedendaagse dans met Saïd Gharbi, blinde danser, een initiatie tot Boomwhackers, druminstrumenten, alsook initiaties tot Showdowntable (aangepast tafeltennis) en Goalball (aangepast balspel). De dag werd afgesloten met een groot concert van Blanche en DJ Funky Fool!

Hartelijk dank aan al onze deelnemende partners: de Ligue Handisport Francophone, Parentee-Psylos, Luisterpunt, Spermalie, Nele Make-Up Heartist, BlindWarriorSven, Muzaïek vzw, Saïd Gharbi alsook de animatoren van de praatgroepen Pascal Coquiart, Magenta, mevr. Nadaban en Tatiana Beachea. 

journée des familles 2022 entrée

journée des familles danse
journée des familles goalball
journée des familles technologie
journée des familles lecture
journée des familles look
journée des familles boomwhackers
journée des familles gaming
journée des familles parents
journée des familles jeux
journée des familles bricolage
journée des familles love
Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.