Ondersteuningsweek voor kinderen

*

Tijdens de herfstvakantie gaat voor het eerst onze ondersteuningsweek door. Kinderen met een visuele handicap tussen 6 en 12 jaar die lid zijn van de Brailleliga, worden samen met hun gezin verwelkomd door een multidisciplinair team. Zowel voor de kinderen, broers, zussen en ouders staan er ontspannende en leerrijke activiteiten en natuurlijk ondersteuning op maat op het programma.  Denk maar aan een uitstap naar het mijnmuseum in Beringen,  een uitstap naar Diest, genieten op restaurant ,… Naast ontspannen komen er ook heel wat ervaringsdeskundigen aan het woord. Zo komen er professionele sprekers, jongeren en volwassenen met een visuele handicap die hun levensverhaal komen delen,… 

Tijdens de week kunnen ouders ook een beroep te doen op psychologische ondersteuning. Deze ondersteuningsweek wordt georganiseerd in samenwerking met het revalidatiecentrum oogziekten van het UZ Leuven. Dankzij de steun van openbare fondsen (Stad Brussel, Stad Charleroi) en privéfondsen (het Geert Noël Fonds en Laurentine Poncet Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, Marguerite della Faille-prijs) kan deze ondersteuningsweek gratis aangeboden aan de gezinnen, zodat de kostprijs geen obstakel vormt om deel te nemen.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.