Brailleliga beloond met de Solidariteitsprijs voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de VN

Verhalen aan de lijn

Het project “Verhalen aan de lijn”, georganiseerd door de Brailleliga, werd uitverkozen door de VN-actiecampagne voor SDG’s als een van de verhalen voor de Solidarity Award, een speciale editie voor 2020 van de jaarlijkse SDG Action Awards van de VN.

Dankzij dit project hielp de Brailleliga blinde en slechtziende personen om te gaan met isolatie tijdens de COVID-19 lockdown door verhalen voor te lezen via de telefoon en door audioboeken te versturen via de post. Er werden meer dan 100 verhalen verteld en 7.000 cd's met audioboeken opgestuurd.

Jelispourtoi2020_500px

Michel Magis, directeur van de Brailleliga, zegt: “We zijn zeer vereerd met deze prijs, die we willen opdragen aan al onze leden. Voor ons is dit een gelegenheid om te benadrukken in welke mate de huidige gezondheidscrisis een impact heeft op de autonomie van blinde en slechtziende personen en hoeveel steun er nodig is voor mensen met een visuele beperking.”

Marina Ponti, Global Director van de UN SDG Action Awards: "We feliciteren de Brailleliga voor hun solidariteit en vastberadenheid om het leven van hun medemensen te verbeteren, om hen de kracht te geven om door te zetten en hoop te brengen tijdens deze crisis. Deze finalisten hebben ook de hele wereld geïnspireerd met een diep gevoel van gedeelde menselijkheid.”

De geselecteerde initiatieven werden door de Verenigde Naties aangekondigd op een dag die in het teken stond van solidariteit tijdens het beleidsforum op hoog niveau over SDG’s, om mensen over de hele wereld aan te moedigen om zich blijven in te zetten voor hun medemens en de planeet.

Voor meer info:
Solidarity Award
https://sdgactionawards.org/solidarity/

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.