Exit lockdown: progressieve terugkeer naar het normale leven.

coronavirus

In overeenkomst met de versoepelingsmaatregelen van de regering nemen de diensten van de Brailleliga geleidelijk aan en in verschillende fases, hun gebruikelijke activiteiten terug op.

Wat we op dit moment al kunnen vertellen (deze informatie zal regelmatig worden bijgewerkt):

Contactopname en afspraken

De huisbezoeken vinden terug plaats en dat loopt zeer vlot! De hygiënemaatregelen worden strikt nageleefd en alles wijst erop dat het de goede richting uit gaat.

Ook de telefonische permanenties van de Sociale dienst verlopen weer volgens het schema van voor de lockdown (klik hier voor de uurroosters).

Sinds 22 juni kunnen onze leden weer verwelkomd worden in de hoofdzetel en in de regiohuizen. Ook hier volgen we de veiligheidsrichtlijnen. Aangezien onze doelgroep een risicogroep vormt (oudere personen), volgt de vereniging een strict protocol om de veiligheid van iedereen te kunnen verzekeren. We beschikken over al het mogelijke veiligheidsmateriaal (mondmaskers, handschoenen, thermometers, plexiglas, gelaatschermen,...). Alle face-to-face contacten vinden plaats op afspraak.

BrailleShop

De BrailleShop werkt verder vanop afstand en blijft bereikbaar via telefoon en e-mail. De BrailleShop is opnieuw beschikbaar, maar enkel op afspraak. We raden aan om een mondmasker te dragen tijdens het bezoek aan de BrailleShop. Gesloten van 14/09/2020 tot en met 25/09/2020 wegens jaarlijks verlof.

GOB

Jobcoaches, lesgevers en coaches digitale hulpmiddelen werken enkel op afspraak. De cursisten kunnen terug ontvangen worden in het GOB.

IDTA/MDT

Sinds 22 juni worden er weer demonstraties gegeven in onze lokalen. Uitzonderlijk kunnen onze therapeuten op huisbezoek komen voor bepaalde dienstverleningen.

Vrije tijd

Alle activiteiten worden georganiseerd conform de veiligheidsvoorschriften.

Verhalen aan de lijn

De Dienst "Verhalen aan de lijn" wordt verder gezet tijdens de versoepelingsfases.

Vrijwilligers

De Nationale Veiligheidsraad heeft aangekondigd dat er een charter voorbereid wordt voor de oudere vrijwilligers. We wachten de inhoud van dit charter af om onze werking hierop af te stellen. Over de exit-strategie voor de andere vrijwilligers wordt ook nagedacht.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.