Nieuws Archive

Winterpretpakket voor Braillekids

*

De knappe koppen van de dienst DBH creëerden een WINTERPRETPAKKET.

8 afleveringen boordevol activiteiten, online te bekijken tijdens de kerstvakantie!

Misschien heb je het promofilmpje met Nora, Victor en Merel wel al zien verschijnen op onze sociale mediakanalen! 

OB 2020: de Brailleliga steunt wetenschappelijk onderzoek!

*

In het kader van haar 100ste verjaardag, versterkt de Brailleliga haar steun aan wetenschappelijk onderzoek. Ze heeft een prijs van € 120 000 toegekend aan BEGONIA (project voor de opsporing en diagnose van glaucoom via kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door verschillende Belgische ziekenhuizen). We danken hen van harte!

Coronalert - app in de kijker tijdens de digitale BrailleTech

Coronalert

Tijdens onze jaarlijkse hulpmiddelenbeurs BrailleTech besteden we niet enkel aandacht aan uitleg over toestellen, maar hebben we het ook over welke applicaties nuttig zijn en hoe je ze kan gebruiken. De app van het moment is zonder twijfel de Belgische Coronalert app, die de verspreiding van COVID-19 moet helpen voorkomen.

Een plein voor onze grondleggers

*

De gemeente Sint-Gillis heeft ons een mooi cadeau gegeven voor ons 100-jarig bestaan! Een plein dat tot nu toe geen naam had, zal voortaan door het leven gaan als het ‘Élisa Michiels en Lambertine Bonjean plein’, genoemd naar de stichters van de Brailleliga.

Campagne tewerkstelling

*
De Brailleliga strijdt tegen discriminatie van personen met een visuele handicap, in het algemeen, maar zeker ook op de werkvloer. Daarom lanceert de vereniging op maandag 21 september 2020 haar campagne rond tewerkstelling met als titel: “Zie jij wat wij in onze mars hebben?”.

BrailleTech 2020: live en digitaal!

logo BrailleTech

Zonder nieuwe opflakkering van het coronavirus vindt BrailleTech, onze jaarlijkse beurs voor technische hulpmiddelen, gewoon plaats. Om iedereen dit veilig te laten bijwonen, zullen er twee BrailleTechs zijn: 1 ‘klassieke’ BrailleTech in de hoofdzetel van de Brailleliga en 1, geheel nieuwe, digitale versie.