Terugblik Sensationele dag 2019!

Een duiker

Onze jonge leden kregen de kans om te genieten van een uitzonderlijke duikervaring bij NEMO 33.

De Sensationele dag 2019 was er eentje met veel emoties! We namen een twintigtal tieners mee naar een van de diepste zwembaden ter wereld, NEMO 33 in Ukkel. Natuurlijk een uitzonderlijke ervaring, maar ook een uitdaging voor deze jongeren, want onderwatercommunicatie is zeer sterk gebaseerd op het zicht. De instructeurs moesten ook hun werkwijze aanpassen! Voor ze erin mochten duiken, moesten ze natuurlijk eerst luisteren en leren, om in alle veiligheid te kunnen genieten. 

Deux plongeurs

Alexandre, een van deze gelukkigen, vertelt: "Ik ben minder bang dan voordien. Ik voel me goed in het water, rustig."

Olivier, instructeur, legt uit hoe hij zich moest aanpassen: "Wanneer we duiken doen we een gebaar om te tonen dat alles oké is. Een persoon met een visuele handicap zal dit niet zien, dus we communiceren anders, bijvoorbeeld door in de handen te knijpen.”

Sommige tieners konden tot wel zeker 5 meter duiken! Het was duidelijk dat dit een grote voldoening gaf. 

Germain: "Het is een geweldig gevoel om je niet gehaast te voelen en je op je gemak te voelen onder water."

Amélie: "Ik voel me als een vis in het water. Het is ook grappig om te zien dat de instructeurs en wij, slechtziende personen, niet dezelfde indrukken hebben tijdens het duiken.”

Met deze activiteit wilden we hen niet alleen sensaties geven maar het is ook een manier om deze tieners zelfstandiger te laten worden en hun zelfvertrouwen te herwinnen.  

Wij herinneren je eraan dat het dankzij jullie donaties is dat deze jongeren konden genieten van dit uitzonderlijke moment, en daarvoor nogmaals hartelijk bedankt! En aarzel niet om ons te blijven steunen!

JournéeSensations_1

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.