BrailleTech 2019: een uitstekend jaar!

Ons infopunt tijdens BrailleTech

Ook dit jaar was BrailleTech, onze hulpmiddelenbeurs voor blinde en slechtziende personen, weer een groot succes. Of het nu gaat over hulpmiddelen van leveranciers uit alle hoeken van het land of de verschillende workshops die werden georganiseerd, alles wordt hier even op een rijtje gezet!

Op het gelijkvloers kon je de exposanten (Ergra Engelen, Integra, Koba Vision, Ommezien, Optelec, Sensotec, Van Lent Systems & VoiZi) en onze Franstalige en Nederlandstalige Sociale diensten terugvinden. Zij gaven de bezoekers alle nodige informatie. Indrukwekkende technologische producten op het gebied van efficiëntie en ergonomie werden voorgesteld en zeer gewaardeerd! 

Ontdek het volledige programma van BrailleTech 2019 door hier te klikken!

BrailleTech feedback 2019 2

In onze BrailleShop werd alles duidelijk uitgestald voor verkoop. Het was ook hier dat de demonstratie van de Jooki, een schermloze muziekspeler voor kinderen plaatsvond! Als je nog niet de gelegenheid hebt gehad om onze shop te bezoeken is het altijd mogelijk om de online catalogus te raadplegen door op deze link te klikken.

In alle rust leren en ontdekken

Elders in het gebouw werden vele workshops over diverse informatieve onderwerpen georganiseerd, waaronder 'Labelpen', 'Money, money, money', 'Audiodescriptie',... Dit alles kan worden afgewisseld met heerlijke massages aangeboden door de vzw Le Geste Zen!

BrailleTech feedback 2019 NL

Hier zijn enkele getuigenissen van bezoekers die beter zijn dan lange beschrijvingen.

Mevr. Mezgani (workshop Money, money, money): "Ik heb heel wat opgestoken van deze workshop over het herkennen en gebruiken van geld. Ik wist niet dat de Brailleliga dit soort diensten ook aanbiedt. Het is zeker interessant om eens te volgen, ook al kun je al met geld omgaan. Je leert telkens wel iets nieuws bij en ook de hulpmiddelen waarmee je kennismaakt vernieuwen elk jaar. Ik ben ook te weten gekomen dat veel banken verschillende diensten of hulpmiddelen aanbieden om blinde en slechtziende personen te helpen, bijvoorbeeld een audio kaartlezer, aansluitingen voor de koptelefoon aan de geldautomaten,..."

Roger (workshop audiodescriptie): "Ik kende audiodescriptie maar had het zelf nog nooit gebruikt. Normaalgezien leest mijn vrouw alle ondertitels voor of vertelt ze wat er gebeurt. Dankzij deze workshop, ga ik audiodescriptie toch eens proberen."

Christiane (workshop Anderslezen-app Luisterpunt): "Momenteel ben ik ‘Woesten’ van Kris van Steenberge aan het lezen, ik lees heel veel audioboeken.  De app gebruik ik nog niet, maar zodra ik thuis ben, ga ik de app op mijn smartphone installeren. De uitleg was zeer duidelijk en ik was ook blij dat ze een demonstratie gaven met Voice-over, zo kon ik goed volgen en heb ik het gevoel dat ik de app al een beetje ken."  

BrailleTech feedback 2019 1

Iedereen kon daarnaast ook genieten van broodjes en zorgvuldig bereide hotdogs. Geen ongevulde magen dus!

Deze editie van 2019 was ongetwijfeld een groot succes. We hopen je volgend jaar terug te verwelkomen voor een nieuwe BrailleTech vol verrassingen!

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.