Zeekamp 2019: een geslaagde editie

De kinderen van onze groep

Begin juli trokken we met enkele blinde en slechtziende kinderen tussen 6 en 11 jaar op vierdaagse naar de zee. Het doel: hen op een plezante en ontspannende manier leren hoe ze zelfstandig door het leven kunnen gaan.

Het programma stond boordevol toffe activiteiten. Natuurlijk trokken we naar het strand onder de blakende zon. We bouwden zandkastelen en genoten van de zalige zeelucht. Er bestaat niets beters om je hoofd leeg te maken! De sportieve zielen genoten naar hartenlust op de trampoline. 

We bezochten ook het Boudewijn Seapark. Daar mochten we dolfijnen en zeeleeuwen aaien en konden we voelen hoe hun huid aanvoelde. Dat was een schot in de roos bij de deelnemers. 

Een kind met een dolfijn

Ook de brandweer van De Haan gaf onze een luxe rondleiding in hun kazerne. De kinderen mochten naar boven met de brandladder en mochten zelfs eens spuiten met een brandslang. De nieuwe lichting brandweermannen en -vrouwen staat paraat!

Bij de brandweer

Omdat je niet naar zee kunt gaan zonder in een go-cart op de dijk te rijden, trokken we naar een beveiligd parcours waar iedereen een ritje op vier wielen mocht maken. 

De kinderen op hun go-carten

Op het einde van het kamp, reikte de directeur van de Brailleliga aan iedere kind een diploma uit. Een grote erkenning voor alle geleverde inspanningen.

We bedanken iedereen die deelgenomen heeft aan de organisatie en het verloop van het kamp. Hierbij denken we in het bijzonder aan de organisatoren, de medewerkers van de Brailleliga, de partners, het Boudewijn Seapark, de brandweer van De Haan en natuurlijk alle kinderen en hun ouders. 

Deze kampen zijn puur amusement voor alle kinderen. Ze leren er zelfstandiger door het leven te gaan en ze smeden vriendschappen voor het leven. De kinderen koesteren deze kampen en vertellen al hun avonturen aan iedereen die het maar wilt horen. 

De Brailleliga is bijzonder fier dat ze deze kampen kan verwezenlijken en zo de kinderen kan ondersteunen bij hun zelfontplooiing en hun integratie in de maatschappij. Maar dit alles zou niet mogelijk zijn zonder jouw vrijgevigheid en jouw giften: het is vooral dankzij jou dat we dergelijke activiteiten kunnen organiseren! Nogmaals, bedankt uit de grond van ons hart.

Als je ons wilt steunen, aarzel dan niet om een gift te doen door hier te klikken.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.