Memorandum ter attentie van de politici

Een juffrouw die met een bejaarde slechtziende vrouw leest

Op 26 mei trokken we naar de stembus voor de regionale, federale en Europese verkiezingen. Om de nieuwe politieke leiders te interpelleren, bezorgde de Brailleliga hen een memorandum. Daarin worden prioriteiten uiteengezet om tegemoet te komen aan de noden van blinde en slechtziende personen.

De 53 specifieke aanbevelingen in ons memorandum maken deel uit van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de rechten van personen met een handicap. Dit verdrag wil verzekeren dat personen met een handicap ten volle en op gelijke voet kunnen genieten van alle fundamentele rechten van de mens.

De aanbevelingen hebben betrekking op belangrijke gebieden: financiering en ontwikkeling van de sector voor personen met een handicap, tegemoetkomingen, toegankelijkheid en mobiliteit, onderwijs en opleiding en tewerkstelling. De Brailleliga nodigt de nieuwe regeringsleiders uit om deze te integreren in een inclusief en ambitieus beleid, waar blinde en slechtziende personen naar streven. Zodat zij hun potentieel ten volle kunnen benutten en kunnen deelnemen aan het sociale leven.

Wilt je hier meer over weten? Het volledige memorandum is beschikbaar door hier te klikken. Je kan ook een exemplaar aanvragen door te bellen naar 02 533 32 11.

Een bejaarde blinde dame met een witte stok

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.