De liefde gaat door de maag in chocoladeatelier Balerdon

Close-up van witte pralines.
Onder het motto ‘de liefde gaat door de maag', brachten een veertigtal leden van regio Geel een bezoek aan de artisanale chocoladeatelier Balerdon in Sint-Niklaas. Hun slogan? ‘Een neus voor kwaliteit’. En dat mochten onze leden dan ook zelf ontdekken. 

Bij aankomst werden de leden hartelijk ontvangen door de gastvrouw Ann. Zij is de sterke vrouw achter haar echtgenoot en chocolatier Dirk. In dit chocoladeatelier genoten de leden van de Oost-Vlaamse producten die speciaal voor hen werden uitgezocht en klaargemaakt. Zo hebben ze kunnen proeven van witte en zwarte pensen (in het Oost-Vlaams beuling genoemd), gehakballetjes met kriekjes, fijne vleeswaren, verschillende soorten broden, … Kortom, ze hebben hun buikjes rond gegeten aan deze Breugel tafel. 

Een assortiment chocolade waaronder paaseieren en een groot wit paasei gevuld met pralines.

Proevertjestocht

De leden lieten natuurlijk nog een plaatsje over voor de chocolade-proevertjestocht. De tocht ging van start met een interessante uitleg over de wonderlijke wereld van chocolade. Ze kwamen van alles te weten zoals wat chocolade met ons lichaam doet en waarom chocolade gezond is. En of dat chocolade gezond is! Ze werden tenslotte overspoeld met pralines, truffels, kruidenchocolade en zoveel meer. 

Wist je trouwens dat Balerdon gezondheidspralines met verschillende specerijen heeft ontwikkeld? Volgens therapeute Stefanie, die de uitstap begeleidde, moet je deze zeker en vast eens geproefd hebben!

een jonge vrouw die chocolade aan een bejaarde dame geeft

Wat ze ook te weten zijn gekomen, is waarom Balerdon als slogan ‘een neus voor kwaliteit’ heeft. Het zit namelijk zo: de pralines van Balerdon lijken op een neusje. Voor de kwaliteit zit er een heel mooi en ludiek woordspel achter. Op hun pralines bevindt er zich een topje die smaak van de vulling verraadt. Wanneer je deze eerst opeet en daarna de rest van de praline dan ga je merken dat dit de smaak gaat versterken van heel je praline. Vandaar dus deze toepasselijke slogan! 

Gepakt en gezakt met vele doosjes pralines, zijn de leden omstreeks 17 uur moe maar voldaan huiswaarts gekeerd. Van deze uitstap kan er het volgende gezegd worden:  ‘Voor ieders mondje is er wel een pralinetje’. 

Ben je ook geïnteresseerd om deel te nemen aan een van onze activiteiten? Neem dan een kijkje in onze online agenda.
Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.