20 km door Brussel: love is in the air!

Julien zit op zijn knie en vraagt Magali ten huwelijk.

Lopen voor de 20 km door Brussel kan ook romantisch zijn! Dat bewijst het verhaal van lopers Julien en Magali. 

“Mijn vrouw neemt sinds 2010 deel aan de 20 km door Brussel. Zelf loop ik sinds 2014 mee in het team van de Brailleliga”, vertelt Julien. Zijn eerste deelname zal hij dan ook nooit vergeten: “Het was belangrijk zowel op sportief vlak – het was de eerste keer dat ik deze afstand liep - als op sentimenteel vlak omdat ik daar mijn vrouw heb ontmoet en ons verhaal begonnen is.”

Hij herinnert het zich nog levendig: “Ze was in topconditie omdat het voor haar een formaliteit was om zoveel kilometers te lopen en ik, die net begon, was op het einde van mijn krachten. We hebben elkaar toevallig ontmoet dankzij een kennis en vooral dankzij David (vrijwilliger bij de Brailleliga) die voorstelde om deel uit te maken van het team van de Brailleliga. We begonnen ons gesprek aan het Jubelpark en bleven babbelen tot op de speelplaats van de school waar de lopers van de Brailleliga zich verzamelen.” 

Sportief huwelijksaanzoek

Maar daar stopte hun verhaal niet. “De 20 km door Brussel, dat is ook de plek waar ik haar in 2017 ten huwelijk heb gevraagd met een fotocollage op de achtergrond en in het bijzijn van de lopers van de Brailleliga. Ook onze vaders waren aanwezig. Zij lopen eveneens voor deze organisatie”, gaat Julien verder. 

Julien zit op zijn knie en vraagt Magali ten huwelijk

“We lopen samen met jullie omdat onze coach David, een bewonderenswaardig en toegewijd persoon, ons heeft kennis laten maken met jullie vereniging en zich er ook voor inzet. Wat jullie doen raakt ons echt”, vertelt hij. 

Julien en Magali naast elkaar. Op hun shirt is er een sticker met ‘Just married’.

Voor deze loopwedstrijd bereidt het koppel zich voor door afstanden van 14 à 15 kilometer te lopen in de voorafgaande maanden en weken. Voor andere lopers heeft hij geen specifieke tips. “Gewoon genieten. Geniet van een van de meest prestigieuze loopwedstrijden in België en geniet ook samen met vrienden van het moment na het lopen“, geeft Julien mee.  

Magali en Julien zijn dit jaar ook weer van de partij! Wil je ook graag met ons de 20 km door Brussel lopen en misschien die dag jouw Valentijn ontmoeten? Schrijf je dan snel hier in. 

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.