Een kijkje achter de schermen bij Colruyt Group

Mensen in een bus waarvan de twee voorste mensen hun duim omhoog steken.

Voor de leden van de regio Geel is de eerste uitstap van het nieuwe jaar een feit! Ze namen een kijkje achter de schermen bij de alom bekende Belgische supermarktketen Colruyt Group. 

De leden waren al vroeg uit de veren, aangezien de reis om 9 uur begon. De uitstap werd begeleid door Stefanie, therapeute van de Dienst vrijetijdsbesteding van de Brailleliga. Buschauffeur Wim pikte de groep op aan het stadhuis van Geel. 

De eerste stop was Lembeek. Hier werden ze hartelijk ontvangen in het gezellige en pittoreske restaurant ‘In de Molen’ dat zich bevindt in het grensgebied tussen Vlaanderen en Wallonië. Het restaurant heeft zijn naam niet gestolen want op de parking staat een grote windmolen. 

Twee personen naast een bus met op de achtergrond een windmolen.

Na het middageten vertrokken ze richting Colruyt Group. Gids Dieter stond hen daar op te wachten. Na de warme ontvangst kon de rondleiding beginnen! 

Tiental mensen aan het eten aan dezelfde tafel in een restaurant.

Temperaturen van -26 graden

De rondleiding doorheen de logistieke keten begon met een introductiefilmpje waarbij de gids de nodige uitleg gaf zodat ze zich een perfect beeld konden schetsen. Na de film mochten ze een kijkje nemen in het bedrijf. “Eerst hebben we uitleg gekregen over de verschillende koelwagens en koeltechnieken om de producten gekoeld naar de winkels te brengen. Aangezien we over de koeltechnieken bezig waren, hebben we deze ijzige koude temperaturen van –26 graden zelf mogen ondervinden in de diepvriesafdeling. We waren toch blij dat we ons terug konden opwarmen, ook al waren we er maar één minuutje”, vertelt Stefanie. 

Daarna mocht ze een kijkje nemen naar hoe het fruit wordt opgehaald om vervoerd te worden naar de winkels. Ze vingen ook een glimp op van het afval- en sorteerproces van het bedrijf. 

10.000 stappen later zijn ze teruggekeerd naar hun startpunt. “Hier konden we onze dorst lessen. Op het einde van de rondleiding kregen we nog een leuke attentie mee naar huis!”, aldus Stefanie. 

Kortom, het was een zeer leuke, leerrijke en gezellige dag!

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.