Nieuws Archive

Wereld Braille Dag - 4 januari

Manneken Pis

Op 4 januari is het Wereldbrailledag. We maken van de gelegenheid gebruik om het belang van dit schrijfsysteem in de verf te zetten. Speciaal voor deze feestelijke dag trekt Manneken Pis zijn uniform van blinde schooljongen aan en draagt hij de hele dag een donkere bril.

Wereld diabetes dag: 14 november

Diabetische retinopathie

Diabetes komt overal ter wereld steeds meer voor. Je zou verwachten dat ook de bijhorende complicaties, vooral wat het zicht betreft, steeds vaker zouden voorkomen. De vooruitgang op het vlak van screening en behandelingen zorgt vandaag de dag voor een daling van het aantal ernstige gevallen. Uitleg door dr. Dafina Draganova, oogarts in de Brusselse universitaire ziekenhuizen Brugmann en Sint-Pieter.

BrailleTech 2019: een uitstekend jaar!

Ons infopunt tijdens BrailleTech

Ook dit jaar was BrailleTech, onze hulpmiddelenbeurs voor blinde en slechtziende personen, weer een groot succes. Of het nu gaat over hulpmiddelen van leveranciers uit alle hoeken van het land of de verschillende workshops die werden georganiseerd, alles wordt hier even op een rijtje gezet!

Europese handicapstrategie: Online evaluatie

Logo van de BDF

De Europese Commissie is gestart met een online evaluatie van haar Europese strategie 2010-2020 voor personen met een handicap. Het Belgian Disability Forum vzw (BDF) vraagt u om aan deze enquête deel te nemen.