Dit was BrailleTech 2018!

Een bezoeker test een hulpmiddel uit.

Drie dagen lang kon je op de Brailleliga de laatste nieuwe hulpmiddelen ontdekken. En dat niet alleen! Je kon genieten van een aangepaste massage in SnoezelBraille, een filmpje meepikken in BrailleMedia,… 

“BrailleTech is een kwaliteitsvolle beurs want er is een verscheidenheid aan aangepaste hulpmiddelen. Het gaat van eenvoudige optica tot elektronica”, vertelt Frédéric. Hij is slechtziend en houdt ervan om materiaal voor aankoop uit te testen. “Dat is belangrijk want door ervaring beseffen we dat hulpmiddelen elkaar kunnen aanvullen. Het is dus belangrijk om bij elke standhouder langs te gaan en vragen te stellen.”

Bezoekers konden producten vergelijken en advies inwinnen bij de stands van Egra Engelen, Integra, Koba Vision, Ommezien, Optelec, Sensotec, Van Lent Systems en VoiZi waren van de partij. 

Een bezoeker test een hulpmiddel uit.

Ook Yvette bracht een bezoekje aan onze hulpmiddelenbeurs: “BrailleTech is heel handig om blinde en slechtziende personen te helpen hun dagelijks leven te verbeteren. Ik kom elk jaar! Als ik een loep nodig heb dan kan ik ze hier komen bekijken voor ik er een koop. Ik kan ze vergelijken en advies inwinnen. Dat helpt me echt!”

Ook onze medewerkers van de Sociale dienst en het Multidisciplinair team stonden klaar om vragen te beantwoorden. In de BrailleShop waren ze druk in de weer want de winkel was op sommige momenten afgeladen vol. Geen nood als je niet alle hulpmiddelen hebt kunnen bekijken. Je kan ze steeds in onze online catalogus raadplegen. 

Lights, camera, action! 
Nieuw dit jaar was de opening van onze SnoezelBraille en BrailleMedia. In de SnoezelBraille kon je vrijdag genieten van een massage op maat. Alleen maar blije gezichten bij het verlaten van de ruimte! In onze nieuwe bioscoopzaal BrailleMedia kon je de film ‘De Helaasheid der Dingen’ met audiodescriptie meepikken. Net als in een echte cinema kreeg je een zakje popcorn. 

Verschillende rijen stoelen voor een groot scherm.

En dat was nog niet alles, er werden nog verschillende initiaties en infosessies georganiseerd die in de smaak vielen. Tijdens de infosessie ‘Jouw eerste afspraak met een iPad?’ werd je op weg gezet om een tablet te hanteren. “Dankzij deze workshop weten we dat de tablet niet meteen iets voor ons is”, aldus een van de bezoekers. 

De Dienst vrijetijd had zaal Von Paradis helemaal versierd. Je kon er de verschillende activiteiten voor groot en klein ontdekken. Vrijdag demonstreerde Pierre zijn schilderkunsten, die hij heeft geleerd tijdens de cursus Grensverleggend schilderen. “Voor de lessen interesseerde het me niet, nu heb ik de microbe te pakken”, aldus Pierre. De ukeleles bleven ook niet onaangeroerd liggen.

Pierre is bezig aan een schilderij. Hij schildert de affiche van BrailleTech na.

Kortom, er was heel wat te doen tijdens BrailleTech. Kon je er niet bij zijn? Geen nood, volgend jaar wordt de beurs opnieuw georganiseerd. Tot dan! 
Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.