Nieuws van de BrailleShop: terug naar school

Hopelijk heb je een fijne vakantie gehad en ben je klaar voor het nieuwe schooljaar! Onze BrailleShop biedt verschillende artikelen aan om het nieuwe schooljaar goed in te zetten. En de studenten van het hoger onderwijs, zij kunnen zich alvast voorbereiden. 

Neem plaats achter je toetsenbord!

Behalve ons reeds bestaande gamma aangepaste toetsenborden voor pc’s, bieden wij sinds kort het toetsenbord Alba voor Mac aan, op dit moment enkel beschikbaar in grote letters met zwarte letters en cijfers op een witte achtergrond (R2081). Leverbaar met flexibel USB LED.

Toetsenbord met zwarte letters op witte achtergrond.

Er bestaan aangepaste toetsenborden voor pc’s in verschillende contrasten. Zo zijn er in het gamma NERO toetsenborden met gele letters en cijfers op zwarte achtergrond (R1779), zwarte letters en cijfers op gele achtergrond (R1778), zwarte letters en cijfers op witte achtergrond (R1780) of witte letters en cijfers op zwarte achtergrond (R1781)

Op de agenda!

Onze jaarlijkse hulpmiddelenbeurs BrailleTech zal plaatsvinden op 18, 19 en 20 oktober. Voor de eerste keer zullen de demonstraties van het materiaal van de BrailleShop doorgaan in ons nieuw lokaal op het gelijkvloers.
Onze agenda’s in grootletterdruk zullen ten laatste beschikbaar zijn tijdens deze beurs:
  • Agenda 2019 (R2097): 1 week per blad, in het Nederlands, formaat A4, verticaal.
  • Scheurkalender (R2099): 1 dag per blad, in het Nederlands, formaat A4, horizontaal.
  • Kalender hangmodel (R2101): 1 week per blad, in het Nederlands, formaat A3.
Kalenders en agenda 2019.


Naast onze bestaande super viltstiften zijn er nu ook 2 nieuwe stiften met fijne vezelpunten. Deze zijn beschikbaar in het zwart (R2087) en in het rood (R2088). Ideaal om je afspraken te noteren zonder door het papier heen te schrijven.

Rode stift.

We hebben een lot van een vijftigtal Franssprekende rekenmachines (R2086). Deze staan momenteel te koop aan 15 euro. Het vermeldt ook het uur en heeft een alarmfunctie. De actie is geldig zolang de voorraad strekt.

Rekenmachine.

Niet vergeten dat we tijdens de laatste zondag van oktober weer naar het winteruur overschakelen. In de nacht van zaterdag 27 oktober op zondag 28 oktober zetten we de klok een uur achteruit. Om 3 uur zal het dus 2 uur zijn. Vergeet niet om je polshorloges en klokken correct in te stellen.

Er bestaan ook radiogestuurde klokken voor als je het regelen wilt vermijden. Zo is er een goed gecontrasteerde wandklok (R1841) met een lichtgrijze of antraciet boord (afhankelijk van de beschikbaarheid).

Wandklok.

Wandklok.

Onder de loep.

Zoals je weet is de BrailleShop geen low vision centrum. We beschikken wel over een klein gamma loepen die je kunnen helpen. 
Dankzij de grote vraag, zijn er sinds kort bladzijdeloepen A4 (R2093) beschikbaar in harde kunststof. De afmeting is 280 x 214mm met een vergroting x2. Kom deze en andere modellen uittesten tijdens BrailleTech of in de BrailleShop.

Bladzijdeloep A4.

De nieuwe loep Mobilux LED met vergroting x5 (R2078) is een rond model met een diameter van 58 mm. Ideaal om de kleine lettertjes in telefoonboeken en gebruiksaanwijzingen te kunnen lezen. Ook de reeds bestaande rechthoekige modellen zijn hier ideaal voor: de Mobilux LED met vergroting x3,5 (R1914) en de Mobilux LED met vergroting x4 (R1929). Ze maken alle drie deel uit van het gamma Eschenbach.

Opgepast: deze loepen dienen getest te worden voor aankoop.

Loep Mobilux LED met vergroting x5.

Je kan alle artikelen raadplegen in onze catalogus: https://www.braille.be/nl/over-ons/onze-diensten/brailleshop 

We wensen je veel succes tijdens het nieuwe schooljaar! 
Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.