Nieuws Archive

Niet meer blind dankzij het bionisch oog

Dr. Fanny Nerinckx.

In maart hebben Dr. Fanny Nerinckx, oogarts en netvlieschirurg in het UZ Gent, en haar team, voor het eerst in België een patiënt met een erfelijke oogziekte behandeld met een implantaat in het netvlies, ook wel bekend als bionisch oog. 

Ambiance troef tijdens les Ukelele!

Enkele tactiele kaarten. Een kaart bestaat uit een raster van 9 of 12 hokjes en bolletjes. Elke kaart is een akkoord.

Niet alleen het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan maar ook de lessenreeks Ukelele is hervat. We gingen een kijkje nemen tijdens de 5e les.

Jij gaat toch ook zelfstandig stemmen?

Een urne met stembiljetten.

Voor mensen met een visuele handicap is het vaak niet mogelijk om volledig zelfstandig hun stem uit te brengen zonder het kiesgeheim te verbreken. Opdat kiezers met een visuele handicap dezelfde mogelijkheden als alle andere burgers zouden hebben om hun stem zelfstandig uit te brengen, werd een audiomodule ontwikkeld voor de stemcomputers.

Het zomerkamp: speelse afsluiter van de vakantie

Twee kinderen en een boer in een tractor.

Vier dagen lang verbleven blinde en slechtziende kinderen tussen 5 en 12 jaar in vakantiehoeve Briesland in Alveringem. Een kamp vol leuke activiteiten waar er geen tijd was om zich te vervelen.  

Nieuws van de BrailleShop: terug naar school

Hopelijk heb je een fijne vakantie gehad en ben je klaar voor het nieuwe schooljaar! Onze BrailleShop biedt verschillende artikelen aan om het nieuwe schooljaar goed in te zetten. En de studenten van het hoger onderwijs, zij kunnen zich alvast voorbereiden.