De Brailleliga draagt zorg voor kinderen.

Kinderen en begeleiders vormen een kring. In het midden staan twee kinderen.

De BrailleDay, kampen, ‘sensationele’ dagen, het sinterklaasfeest … het hele jaar door organiseren we evenementen waarop kinderen en jongeren met een visuele handicap elkaar kunnen ontmoeten, nieuwe dingen ontdekken en waar ze alle facetten van de wereld om zich heen leren kennen. De Brailleliga geeft hen de kans om verschillende ervaringen op te doen zodat ze zelfzekere en autonome volwassenen kunnen worden.

Al deze initiatieven worden mogelijk gemaakt dankzij de steun van onze schenkers, onder wie onze lopers in het team van de Brailleliga tijdens de 20 km door Brussel.

Kinderen en begeleiders vormen een kring. In het midden staan twee kinderen.

Activiteiten op maat

Tijdens de paas-, zomer- of herfstvakantie worden verschillende kampen georganiseerd op verplaatsing of in Brussel. Zo is er de zelfstandigheidsstage in juli, wat ondertussen is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Blinde en slechtziende kinderen leren spelenderwijs hoe ze zelfstandiger kunnen leven. Er staat heel wat leuks op het programma: een bezoek aan het Boudewijn Seapark, de brandweer van De Haan bezoeken, met gocarts rijden,... 

Er bestaan ook verschillende vrijetijdsactiviteiten: een sportdag, een boerderijkamp, een Halloweenkamp enz. Jongeren werden vorig jaar getrakteerd op een wandeltocht, die in 2018 opnieuw wordt georganiseerd. Tot slot kunnen 16- tot 20-jarigen zich uitleven tijdens onze ‘sensationele’ dag waar ze nieuwe uitdagingen aangaan! Duiken, een motorrit, een avonturenparcours afleggen … niets houdt hen nog tegen!

Blijf onze initiatieven steunen door een gift te doen, dit kan online of via een overschrijving.  Alvast van harte bedankt! 

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.