BrailleDay: een ware reis door de tijd

Een jongen zit achter het stuur van een oldtimer.

Op dinsdag 24 april verzamelden 114 leerlingen van het buitengewoon onderwijs, onder begeleiding van hun leerkrachten, in het Jubelpark voor de jaarlijkse BrailleDay. De dag werd een ware reis door de tijd. Op het programma: een bezoek aan Autoworld en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. 

De geschiedenis van de transportwereld 

Blinde en slechtziende kinderen, tussen 6 en 12 jaar, kregen in Autoworld de kans om verschillende wagens aan te raken. Ze leerden er op ludieke wijze meer over de geschiedenis van de auto. 

In de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis maakten ze kennis met de transportwereld in het algemeen. Koetsen, karren, sleeën, fietsen,... de kinderen konden hier verschillende rijtuigen aanraken. Ze kregen uitleg op maat en een didactische ondersteuning in reliëf. Het bezoek werd afgesloten met een atelier ‘klei’ waar ze een voertuig naar keuze hebben nagemaakt.

Een meisje zit in een wagen.
Een jongen zit in een racewagen.
Een jongen raakt een auto aan.
Twee kinderen maken een voertuig naar keuze uit klei.
Een groep kinderen zijn in een museum en luisteren naar een gids.
Oldtimers in het Jubelpark.
Een groep kinderen wacht bij enkele oldtimers.
Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.