Series met audiodescriptie op Eén

*

Zender Eén pakt dit najaar uit met nieuwe fictiereeksen met audiodescriptie. Zo is er Tytgat Chocolat, Tabula Rasa en de heruitzending van Salamander in aanloop naar de tweede reeks.


Tytgat Chocolat

Vanaf zondagavond 10 september kan je kijken naar Tytgat Chocolat. Het verhaal gaat over Jasper Vloemans. Jasper werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter. Achter de rug van hun familie en de directie van Tytgat Chocolat reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper.

Je kunt deze zondagavondreeks zeven weken lang rechtstreeks met audiodescriptie bekijken om 21u20 op Eén+, dat is het derde kanaal (overdag Ketnet), of op één met AD via de taalkeuze.

The making of Tytgat Chocolat

Op maandag 23 oktober zendt Eén ‘The Making of Tytgat Chocolat’ uit, omstreeks 21u30. De documentaire schetst een eerlijk en ontroerend portret van de vijf hoofdrolspelers van theater STAP tijdens de opnames. Hoe kijken ze naar het leven en wat zijn hun dromen? Eveneens met audiodescriptie.

Tabula Rasa

Later dit najaar start de nieuwe thrillerreeks Tabula Rasa, waarin Veerle Baetens de titelrol voor haar rekening neemt. Meer informatie volgt.

Salamander

Half oktober wordt de eerste reeks van Salamander heruitgezonden, met in de hoofdrol Filip Peeters. Een paar jaar geleden was deze reeks een gigantisch succes, maar jammer genoeg nog zonder audiodescriptie. De VRT zendt de reeks nu opnieuw uit mét AD in aanloop naar de tweede reeks later in het seizoen. 

Meer informatie over AD kan je volgen via de facebookpagina audiodescriptie@VRT

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.