DUOday: werken met een visuele handicap

*

Op 30 maart is het DUOday: bedrijven zetten hun deuren open voor werkzoekenden die omwille van een handicap moeilijker de weg vinden naar een job. Dit jaar gaat slechtziende Margaux de uitdaging aan en loopt ze een dag stage bij de West-Vlaamse vereniging A’kzie !

Als stagiaire wordt Margaux bij de Brailleliga klaargestoomd voor de reguliere arbeidsmarkt, ondanks haar visuele handicap. Door haar deelname aan de DUOday krijgt ze de kans om een dag lang van het werkleven te proeven. Zij zal een duo vormen samen met één medewerker van de Kortrijkse vereniging A’kzie, die zich inzet voor personen die in armoede leven. 

Margaux tijdens haar stage op DUOday 2017

Het hebben van een job speelt vaak een belangrijke rol in de persoonlijke ontwikkeling van een persoon met een visuele handicap. Blinde of slechtziende personen kunnen, mits de juiste aanpassingen en opleidingen, vaak probleemloos meedraaien in een bedrijf. Dankzij nieuwe technologieën kunnen mensen met een visuele handicap sommige taken even efficiënt uitvoeren als een ziende persoon. 

De jobcoaches en begeleiders van de Brailleliga bereiden blinde en slechtziende werkzoekenden voor op een toekomstige job door o.a. het aanleren van nieuwe vaardigheden, het geven van tips en adviezen bij het solliciteren, het schrijven van een C.V., enz. Ook werkende personen die hun job wensen te behouden, kunnen bij de Brailleliga terecht voor bemiddeling bij hun werkgever, aanpassing van de werkplek of sensibilisering van collega's.

Margaux tijdens haar stage op DUOday 2017 - 2

Meer info op de website van GTB. 

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.