Tentoonstelling "Touch to see"

*

Het Fonds voor Research in Oftalmologie (FRO) viert haar 20e verjaardag met de expositie “Touch to see”. De 30 tentoongestelde schilderijen krijgen elk een “afgietsel” om ze toegankelijk te maken voor blinde en slechtziende bezoekers. 

Deze afgietsels zijn niet enkel nuttig voor de blinde en slechtziende bezoekers: andere bezoekers kunnen zo ervaren hoe het is om een kunstwerk te beleven als slechtziend of blind toeschouwer. Om de ervaring zo realistisch mogelijk te maken zijn er blinddoeken beschikbaar. 

De schilderijen en afgietsels werden gemaakt door Dr. Stephanie Skolik, een Amerikaanse oogheelkundige/artieste die kunst toegankelijk wil maken voor blinde en slechtziende personen.

FRO expo Touch to see : een schilderij en haar tastbare tegenhanger.

20 jaar FRO

Het Fonds voor Research in Oftalmologie werd in het leven geroepen om oogheelkundig onderzoek te stimuleren door beurzen toe te kennen aan jonge wetenschappers. Dergelijke steun is onmisbaar om de situatie van de vele mensen met een oogziekte te verbeteren. Allerlei onderzoeksprojecten zoeken naar manieren om blindheid te voorkomen of te genezen, maar vaak ontbreekt het de onderzoekers aan financiële middelen. Via haar Stichting voor de Blinden (erkend als stichting van openbaar nut) werkt de Brailleliga sinds 2006 samen met het FRO om wetenschappelijk oogheelkundig onderzoek te steunen.

Praktische info

  • Wat? Tentoonstelling “Touch to see”
  • Waar? Wijkhuis Malibran, Damstraat 10, 1050 Elsene (vlakbij Flagey)
  • Wanneer? Van 26 tot 29 januari 2017, van 14u tot 20u. Vernissage op 26 januari van 18u30 tot 22u. 
Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.